Romeva comparteix el relat de la CUP i demana no supeditar-lo al “qui”

0
Raül Romeva,
EP: Raül Romeva,
Raül Romeva,
EP: Raül Romeva,

Descarta “del tot” ser president de la Generalitat

El cap de llista de Junts pel Sí, Raül Romeva, ha compartit aquest divendres la importància que posa la CUP a prioritzar el què, com i quan avançar cap a la creació d’una república catalana, i ha demanat no supeditar tot això a “qui” ha d’estar al front.

Així s’ha pronunciat en una entrevista en Rac 1 recollida per Europa Press després que la CUP posposés el debat si d’investiran o no Artur Mas com a president de la Generalitat i condicionés abans les negociacions amb Junts pel Sí al començament d’un procés constituent amb gestos de ruptura “irreversibles” amb la resta d’Espanya i a un pla de xoc social.

“El què, com i quan està per sobre del qui”, ha sostingut Romeva, que ha confiat que si es posen d’acord a la primera part del relat ho aconseguiran també en la persona que ha de liderar-lo.

Després de constatar que Junts pel Sí es va presentar a les eleccions amb Mas com a presidenciable i apuntar que hi ha “molts elements que fan inqüestionable” el seu rol, ha insistit que hi ha aspectes més determinants al camí que volen recórrer cap a un Estat català.

“És tan important el que anem a fer, que hem de fer-ho amb tots els actius, fins i tot amb els que no estan per la independència”, ha subratllat Romeva, que creu que hi ha molt espai per recórrer amb la CUP per arribar a un acord.

[quote]”Els detalls no els podem dir, però coincidim en la necessitat de dir que no hi ha alternativa”, ha destacat.[/quote]

Malgrat que alguns dels presents en la conferència política de la CUP el van rebre al crit de ‘president’, ha restat importància i ha deixat clar que no ha estat ni és candidat a president: “Ho descarto del tot”.

Sobre el full de ruta de la CUP, ha assegurat compartir-la gairebé en tot, i ha recordat que Junts pel Sí aposta per aprovar una declaració clara de començament del procés constituent “i amb gestos clars sobre quines mesures cal posar de manifest com a elements que marquin l’objectiu i la seva irreversabilitat”.

DECLARACIÓ DE MAS

També ha avançat que acompanyarà la setmana que ve Mas, l’exvicepresidenta del Govern Joana Ortega i la consellera d’Ensenyament, Irene Rigau, el dia que vagin a declarar davant del TSJC per posar les urnes el 9N.

Ha reclamat que molts catalans facin el mateix i ha lamentat que es persegueixi qui obeeix la ciutadania.