Romeva s’emporta el primer debat electoral

0
Romeva referèndum independència
Romeva diu que si no s'aproven els pressupostos caldrà fer eleccions | Diari Català
Candidat de Junts pel si
Candidat de Junts pel si

Romeva de Junts pel Sí s’imposa

El debat el guanya Junts pel Sí. Aquesta és la conclusió a la que van arribar els espectadors del debat electoral de dijous a la nit a 8tv, que han tingut l’oportunitat de respondre en directe a la pregunta ‘Qui està guanyant el debat?’ mitjançant Twitter. El 50% dels vots donen com a guanyador a Raül Romeva, el cap de llista de la formació independentista.

Els resultats obtinguts pel candidat de Junts pel Sí són notablement superiors a la dels altres representants de les demés opcions polítiques presents al debat: en segona posició apareix Anna Gabriel (CUP), amb un 18% dels vots, seguida d’Inés Arrimadas (C’s) amb un 14%, de Lluís Rabell (Catalunya Sí que es Pot) amb un 7%, de Xavier García Albiol (PP) amb un 5%, i finalment de Miquel Iceta (PSC) i Ramon Espadaler (Unió), cadascun amb un 3% dels vots. El director de campanya d’Unió, Josep Sánchez Llibre, ha justificat aquests resultats apuntant que durant bona part del debat “des d’alguns dispositius ha estat impossible votar Unió, com diverses persones han denunciat amb els seus missatges a les xarxes socials”.

[quote]Al Twitter, el 50% dels vots donen com a guanyador a Raül Romeva[/quote]

Al mateix temps, 8tv també va posar en marxa el hashtag #debat8aldia per, entre d’altres, analitzar quines formacions havien suscitat més converses al llarg del debat (comptant només piulades que anessin acompanyades de comptes oficials de partits i/o candidats). En aquest apartat, Junts pel Sí també va ser la formació que va concentrar més atenció a la xarxa, representant prop del 32% de les converses analitzades, seguida a una certa distància (en aquest ordre) pel Partit Popular, la CUP, Ciutadans, PSC i Catalunya Sí que es Pot. En aquest cas, el ressò d’Unió a Twitter durant el debat va ser inferior.