Romeva veu el ‘Brexit’ un exemple de dinamicitat de la UE

0
Raul Romeva corrupció
El conseller Romeva, al Parlament | Foto: Europa Press

Raül Romeva considera que la Unió és un “projecte dinàmic, no estàtic” i el referéndum de l’estiu al Regne Unit n’és un exemple

El conseller d’Afers Exteriors, Relacions Institucionals i Transparència, Raül Romeva, ha assegurat aquest dissabte que el referèndum sobre el ‘Brexit’ -sobre la sortida del Regne Unit de la Unió Europea- demostra que la UE és un “projecte dinàmic, no estàtic”.

“El que és segur és que després del referèndum, sigui quin sigui el resultat, la situació serà diferent i s’hauran d’adaptar”, ha sostingut Romeva en una entrevista publicada al diari britànic ‘The Telegraph’.

Respecte a Catalunya, ha posat com a exemple el referèndum que va fer Escòcia de com un potencial de sortida podria ser manejat d’una forma legal, i ha sostingut que el fet que Espanya es trobi tot esperant noves eleccions no pot ser una excusa per no seure a la taula. “Estem fent una última oferta: farem un referèndum, preguntarem a la gent i negociarem els termes. Si aquest no és el cas, ens sentim legitimats per seguir endavant”, ha apuntat.

Romeva ha assegurat que Catalunya no es mantindrà quieta, ja que té un mandat democràtic que “ve de la gent a les institucions”, i que seguirà endavant malgrat l’oposició del Govern espanyol.

Ha afirmat que si no es pot negociar un referèndum acordat amb el Govern espanyol, Catalunya farà el seu propi plebiscit, i ha remarcat que la Generalitat segueix construint les seves “estructures d’Estat”.

Preguntat per si de cas es planteja la declaració unilateral d’independència com a possible pas següent, ha dit que “entre d’altres coses, aquesta és una de les opcions”, però que el que vol el Govern català és un escenari negociat.

 

Compartir
Article anteriorLes 5 claus de la victòria del Barça contra el Betis
Article següent(0-2) Rakitic i Suárez il·luminen un Barça poc brillant
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]