Romeva assumeix el nou càrrec amb la intenció de “no buscar polèmiques”

El conseller Afers Estrangers, Relacions Institucionals i Transparència de la Generalitat, Raül Romeva, ha assegurat aquest dijous que la posada en funcionament de la nova Conselleria i en el seu funcionament no buscarà crear controvèrsies: “Nosaltres polèmiques no les hem buscat mai i no les buscarem”.

“Volem fer-ho, fer-ho bé i fer-ho com sempre hem dit: amb diàleg constant i permanent amb tots els actors, siguin de l’Estat, de la UE o de la resta del món”, ha declarat després del traspàs de poders amb el màxim responsable de l’acció exterior de la Generalitat fins avui, el secretari d’Afers estrangers i de la UE, Roger Albinyana.

Romeva ha dit que la Conselleria se centrarà a explicar el procés independentista fora de Catalunya, però també a explicar què pot oferir Catalunya a la comunitat internacional: “Tan important és explicar el que volem fer i demanar complicitats com oferir-nos”. “Podem aportar i estem ja aportant molt tant a l’àmbit europeu com a l’internacional en el seu conjunt”, ha afegit Romeva, que va ser eurodiputat per ICV.

Després de preguntar-li si té previst trucar al ministre d’Afers Estrangers en funcions, José Manuel García-Margallo, ha respost: “Trucarem a qui faci falta, inclòs el ministre d’Afers Estrangers d’Espanya”.

Romeva ha assegurat que Exteriors donarà continuïtat a les iniciatives que es van iniciar a l’anterior mandat des de la Secretaria però ha recordat que la seva prioritat serà donar estructura a la nova Conselleria: “Vam crear un departament que com a tal no existia, i això també és un símbol de la importància que volem donar a aquest aspecte”.

En el traspàs, Albinyana ha regalat a Romeva una peça de porcellana blanca amb un gravat de la Porta de Brandenburg de Berlín que va rebre d’un exresponsable d’Assumptes Europeus alemany, ha explicat. Albinyana ha dit lliurar-li la figura com un símbol de la llibertat i també del 9N, ja que la caiguda del mur de Berlín es va produir un 9 de novembre, el del 1989.

Compartir
Article anteriorUns atracadors irrompen en una empresa de Terrassa
Article següentMor l’actor Alan Rickman als 69 anys
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]