Cristiano Ronaldo millor jugador
El madridista ha guanyat el guardó al millor jugador del món | Diari Català

El davanter portuguès s’acomiada de la competició europea com el màxim golejador en aquesta edició i en la història del torneig

En la final davant l’Atlético de Madrid va aconseguir el gol decisiu des de la tanda de penals. No comptaria per la taula de golejadors; tot i així, Cristiano Ronaldo s’acomiada de la Champions League amb el seu tercer trofeu a la butxaca, sent el màxim anotador de la present edició i el màxim golejador històric del torneig amb 94 gols en 131 partits.

Amb aquesta, és la quarta vegada que Cristiano Ronaldo es converteix en el màxim golejador en una edició de la UEFA Champions League. El primer cop va ser la temporada 2007-2008. Aquell any va anotar vuit gols, i va guanyar el trofeu amb el Manchester United davant el Chelsea. En la final també es va arribar a la tanda de penals, i Ronaldo va errar el seu llançament.

Les temporades 2012-2013 (12) i 2013-2014 (17) el portuguès també va ser el futbolista que més gols va marcar en la Champions League. Igual que en aquesta última, en la qual ha marcat 16 gols i ha repartit quatre assistències en els 12 partits que ha disputat.