Rosa Díez es dóna de baixa a UPyD

0
Rosa Díez baixa UPyD
La fundadora d'UPyD ha anunciat la seva baixa del partit. Foto: Europa Press.

La fundadora d’UPyD, Rosa Díez, ha anunciat la seva baixa del partit i l’exportaveu de la formació Andrés Herzog ha demanat la seva dissolució

La fundadora d’Unión, Progreso y Democracia (UPyD), Rosa Díez, ha anunciat avui a través de la seva pàgina de Facebook que es dóna de baixa del paritt “per respecte i per estima”. El que fou portaveu de la formació fins fa un mes, Andrés Herzog també ha comunicat a través de les xarxes socials la seva baixa.

Tots dos, fins ara representants i defensors del partit, han justificat la seva baixa del partit perquè ja no són un instrument pel canvi i l’haver quedat sense representació al Congrés dels Diputats “impedeixen seguir complint l’objectiu pel qual vàrem nèixer”. Segons comunica Herzog, han quedat “fora del debat polític” a causa d’una “operació político-mediàtica dissenyada des del principi per treure’ns a tota costa del tauler polític”.

L’objectiu, segons Andrés Herzog, era “substituir un projecte com el nostre” per “un simple placebo”. És per això que, tant Díez com l’exportaveu -que ja ho va fer quan va dimitir- han demanat que UPyD desaparegui fins que es torni a donar el “moment adequat”.

Díez ha lamentat que no s’hagi donat un debat “lliure i serè” en un Congrñes de partit on es pogués decidir “entre tots els afiliats la dissolució del partit” i és per això que ha decidit presentar la baixa, al no voler “lliurar cap batalla dins de la maltreta UPyD”. Herzog ha anat més enllà i ha declarat explícitament que cal la dissolució del partit. xa