Roser Amills: “Hi ha pàgines que donen per a palla”

0

L’escriptora, periodista i parella de Víctor Amela ens presenta el seu nou llibre ‘La Bachillera’

Dona, escriptora, periodista, mare i esposa. Roser Amills ho té tot i encara vol més. En el món literari, després de la seva darrera publicació ‘El ecuador de Ulises‘, la dona de Víctor Amela; presenta ‘La bachillera, una història basada en fets reals sobre Leonor, jove del segle XIX, gran lectora i valenta.

“Una dona lliure l’any 1800. Una època dura i fosca on les dones podien arribar a ser cremades a les fogueres”, ens explica a l’entrevista per Diari Català. “En resum, hi ha pàgines que donen per a palla”, destaca d’aquest llibre.

Leonor és molt valenta perquè es juga la seva vida per un plaer com és el fet de llegir un llibre”.

L’escriptora destaca d’aquesta nova publicació la importància de la llibertat amb la qual la protagonista ens ho mostra amb els seus actes i decisions. No es qüestiona i ni vol ser qüestionada. Els seus personatges són únics en aquest tema: “Personatges imperfectes com tots nosaltres. El que passa és que aquest llibre fa el que no fan els llibres d’història i és no parla de models de persones ni de mèrits professionals: el mal caràcter, la crueltat… tots els detalls penso que fa a les persones molt més interessants”, destaca Amills dels seus personatges lliures.

“Vull arribar a ser una velleta molt divertida i vull continuar fent coses perquè la vida és així, una costant màquina per aprendre coses”, ens explicar una Roser Amills, feliç amb la seva família, apassionada amb el seu treball i, perquè no una fanàtica en la recerca del plaer. El sexe amb cultura és el més meravellós que hi ha per cercar el plaer absolut”.

Redactor: Sergi Enciso/Càmera: Alex B.