El pilot italià ha tornat a assaborir la victòria al Monza Rally Show

Diuen que no hi ha res millor que un nou triomf per oblidar el passat i, després de tot l’embolic amb Marc Márquez i perdre el Mundial de MotoGP a l’última cursa, Rossi ha seguit amb la seva vida normal i ha pogut guanyar en una disciplina molt diferent. El pilot italià s’ha emportat per quart cop el Monza Rally Show al volant d’un Ford Fiesta RS WRC i empentat per els tifosi que l’animaven sense parar.

Rossi no ho tenia gens fàcil ja que davant tenia grans experts de la disciplina. El màxim exponent era Thierry Neuville, pilot del Mundial de Ral·li amb Hyundai. La lògica deia que el belga havia de ser qui s’emportés aquesta prova, tal com va fer, per exemple, Loeb en el seu dia, però uns pneumàtics poc adequats pel traçat italià van ser els causants que Neuville acabés finalment a la segona posició, la qual va haver d’aferrar-se amb mà de ferro ja que el doble campió del món de motocròs, Tony Cairoli, empenyia des del darrere amb el Citroën DS3 WRC. Finalment, un problema mecànic del cotxe feia que el campió de motocròs no finalitzés la prova.

Tot i així, Rossi també va haver de suar de valent ja que no va ser fins la jornada de dissabte (el Monza Rally Show havia començat divendres) que l’italià aconseguia col·locar-se primer, posició que no abandonaria fins al final.

Aquesta prova es disputa en el llegendari traçat italià, tan a l’actual circuit (on corren, per exemple, els Fórmula 1) com en l’antic que es caracteritza pels impressionants peralts. L’escenari era bucòlic i perfecte perquè Rossi tornés a assaborir el gust de la victòria i sentir l’amor i el calor de tots els seus incondicionals seguidors.