Declaracions de Rossi prèvies al GP de la Comunitat Valenciana

Valentino Rossi ha assegurat aquest dijous que “l’única cosa” que lamenta de tot el succeït a Sepang (Malàisia) és que s’obrís “tant” a la corba en la qual es va produir el seu incident amb Marc Márquez i que el que volia explicar al TAS és que intentava lluitar pel campionat d’una forma “normal”.

“Al final no em va quedar una altra opció a Sepang. L’única cosa que lamento és haver-me obert tant i no haver seguit la meva traçada normal”, ha assenyalat Rossi en roda de premsa del circuit de Xest on ha indicat que tant Carmelo Ezpeleta, màxim responsable de Dorna Sports, i la FIM, els han demanat que no parlessin de l’últim Gran Premi.

De totes maneres, ha lamentat la decisió del TAS de no concedir-li la cautelar, per la qual cosa haurà de començar el diumenge últim el que “farà que tot sigui molt difícil”. “Ja ho era abans, però començant l’últim farà que les coses siguin més dures. Hem d’esforçar-nos, mantenir la concentració i arribar sent competitiu i de la millor manera possible al diumenge, i després a veure que passa”.

“Molta gent ha parlat de la cursa de Malàisia i de l’incident, però jo era el que estava a la moto i vaig decidir explicar-li després al TAS que volia lluitar pel campionat de manera normal. La resposta final no ha arribat encara, necessiten temps per decidir i cal esperar a veure, però haig de començar l’últim i fer una carrera diferent” ha dit Rossi.

‘Il Dottore’ s’ha mostrat “content” pel “afecte dels afeccionats”. “Crec que amb el pas dels dies s’entén millor el que va passar”. Rossi ha indicat que “és molt difícil dir quantes opcions” té de ser campió del món i que “més que enfadat” per aquesta situació està “desil·lusionat” perquè li han privat “l’oportunitat” de jugar-se un Mundial, situació que s’havia “treballat tot l’any”.

“Espero un comportament normal de la resta de pilots, això depèn de mi i si sóc prou ràpid i fort per recuperar posicions. Xest no és de les meves pistes favorites, he guanyat però m’ha costat molt. L’any passat vaig tenir un bon ritme i la ‘pole’. al 2006 vaig començar a la ‘pole’ i vaig perdre el Mundial, i ara surto últim i esperem que sigui diferent”, ha dit Rossi.

En aquest sentit, ha deixat clar que “és molt difícil preparar una estratègia”. “És una carrera llarga, 30 voltes i si comences l’últim hi ha més riscos. Intentaré recuperar posicions, però és aviat per dir res. Necessito saber el meu potencial i escollir bé la posada a punt i les gomes i després donar tot el que tinc dins”, ha declarat, afegint que aquesta carrera seria “el desafiament més gran” de la seva carrera si sortís en un “lloc normal”.