Valentino Rossi va carregar contra tothom

Valentino Rossi (Yamaha) ha afirmat que Marc Márquez (Repsol Honda) s’ha dedicat a fer de “guardaespatlles” de Jorge Lorenzo (Yamaha) en el tram final del campionat de MotoGP perquè aquest pogués ser campió, fet que va aconseguir ahir de forma meritòria.

“Avui tothom ha vist la seva estratègia, m’entristeix molt i és una molt mala notícia per al nostre esport. No entenc com Honda deixa guanyar a una Yamaha. Espero que aquest comportament, amb el temps, es torni contra ell. Lorenzo és molt bo, però estaria bé competir en igualtat de condicions, crec que no pot estar molt content. És trist que Márquez hagi fet de guardaespatlles de Lorenzo”, va declarar Rossi davant els mitjans.

En aquest sentit, el nou vegades campió del món considera que l’última carrera es va convertir “en una batalla entre països”. “No sé si Márquez ha protegit a Lorenzo perquè tots dos són espanyols, però és trist que hagi fet de guardaespatlles”, va expressar Rossi.

Lorenzo té menys culpa que Márquez, ell mai hagués fet el que va fer Márquez. Però pel seu comportament després de Malàisia mereix ser tractat com Márquez, va poder callar. Quan el dijous Márquez va dir que faria qualsevol cosa per vèncer a Lorenzo, em vaig adonar que en realitat van fer un gran ‘biscottone’, com es diu en el futbol”, va subratllar Rossi.

Finalment, Rossi va destacar que la suposada ajuda de Márquez a Lorenzo va començar en el Gran Premi d’Austràlia. “Va ser una molt bona temporada, perquè hem construït aquesta possibilitat des de la primera carrera, era competitiu. Després, en la segona meitat de la temporada, Jorge ho va fer bé, però fins a Motegi tenia 18 punts”, va manifestar Rossi.

“A Phillip Island va succeir alguna cosa que ningú esperava, Márquez va estar vergonyós, va fer una cosa molt dolenta per al nostre esport. A partir d’aquí tot va canviar perquè havia de lluitar contra dos pilots”, va concloure Rossi.