Dilma Rousseff, destituida com a presidenta del Brasil

0
Dilma Rousseff
Dilma Rousseff espera el resultat de la votació al Senat | Foto: Europa Press

El Senat del Brasil vota per clara majoria (55 a favor i 22 en contra) la destitució de la fins ara presidenta del país

Dilma Rousseff, fins ara presidenta del Brasil, ha estat destituïda del càrrec per mitjà d’un procés d’impeachment que avui s’ha confirmat amb l’aprovació de la seva destitució al Senat. 55 vots a favor i 22 en contra d’aquest procés han estat més que suficients per destituir-la com a cap d’Estat té moltes possibilitats de tirar endavant.

El que fins ara ha estat el vicepresident del país, Michel Temer, es farà càrrec de la presidència. Té l’encàrrec de composar un govern que molts mitjans ja especulen serà liberal en termes econòmics. El debat al Senat ha durat més de 22 hores i ha provocat que als carrers partidaris i detractors de l’expresidenta es manifestessin i seguissin els arguments dels senadors amb atenció.

En una compareixença posterior a la votació, Rousseff assegura estar vivint una “autèntica injusticia”. “Mai hagués pensat que hauria de lluitar contra un altre cop d’Estat”, ha denunciat Rousseff. Ara s’investigarà el pressumpte maquillatge dels comptes públics -motiu pel qual es va iniciar aquest procés-. Aquesta investigació podria durar fins a sis mesos. Durant aquest temps, Rousseff estarà suspesa i serà Temer qui haurà de crear un govern provisional.

 

 

 

Compartir
Article anteriorEs compleix el 25è aniversari de la primera lliga de Cruyff
Article següentEls polítics i els errors més destacats a Twitter
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]