Rovira critica la triple impugnació al TC per part de l’Estat

0
Declaracions 9n
Marta Rovira al Parlament | Foto: Europa Press

La secretària general d’ERC retreu al Govern espanyol haver impugnat al TC tres lleis catalanes que ella considera “fonamentals”

Marta Rovira, número dos d’ERC, ha criticat obertament aquest dissabte al Govern espanyol que hagi impugnat tres lleis catalanes “fonamentals”, la que grava la norma d’habitatges buits, la de governs locals i la d’igualtat entre homes i dones.

En declaracions als periodistes en el seu estand de Sant Jordi, ha criticat l’actitud “una vegada més” del Govern espanyol, que ha contraposat a l’esperit de la festivitat de Sant Jordi amb el regal del llibre i la rosa. Rovira ha criticat l’executiu central per “treure instruments democràtics” per poder treballar en aspectes com la igualtat, la proximitat i el dret a l’habitatge.

Espanya, un drac

Rovira ha assegurat que “hi ha molts dracs” que amenacen Catalunya, i ha posat com a exemple les impugnacions del dret a l’habitatge o la igualtat de gènere. Afirma la secretària general d’ERC que són lleis que gaudeixen d’un ampli consens i ha advocat per seguir aplicant “aquells marcs legislatius que es decideixen majoritàriament al Parlament” i no dependre de la consideració de l’executiu central.

“Respectar i aplicar des de les nostres administracions els mandats que majoritàriament aprova el Parlament de Catalunya”, ha remarcat.