Declaracions 9n
Marta Rovira al Parlament | Foto: Europa Press

La portaveu de JxSí al Parlament i secretària general d’ERC, Marta Rovira ha demanat aquest dissabte utilitzar “totes les institucions públiques catalanes” perquè ajudin a dotar de legitimitat del referèndum d’independència vinculant que està previst que es faci el setembre de 2017 amb o sense l’aval de l’Estat.

En una entrevista a Catalunya Ràdio ha dit que des dels plens dels ajuntaments catalans es poden aprovar resolucions de suport a la convocatòria del referèndum: “Hem d’utilitzar totes les institucions públiques catalanes que puguin dotar de més legitimitat democràtica a través dels representants del poble”.

Rovira també ha assegurat que la pregunta del referèndum serà clara i de resposta binària, tot i que no s’ha pronunciat sobre quina serà la formulació exacta, i ha afirmat que el Govern tindrà suficient amb un any per preparar-lo.

Alhora, s’ha mostrat confiada que haurà acord entre JxSí i la CUP per aprovar els Pressupostos per a 2017: “Seria lògic aconseguir aprovar els Pressupostos aquest trimestre. Abans de Nadal”, ha observat.

“El que està passant no és ordinari, és un moment històric. El país es mereix el canvi. Ens mereixem uns pressupostos dignes”, ha asseverat.