Rubalcaba qüestiona que Mas cometés delicte

0
Alfredo perez Rublacaba
EP Rubalcaba
Alfredo perez Rublacaba
EP Rubalcaba

Acusa l’Estat d’utilitzar la seva imputació, aixì ho afirma Rubalcaba

L’exvicepresident del Govern espanyol i exsecretari general del PSOE Alfredo Pérez Rubalcaba ha considerat “discutible” que el president català, Artur Mas, cometés un delicte per organitzar la consulta del 9 de novembre de 2014 i ha acusat l’executiu de Mariano Rajoy d’utilitzar políticament la seva imputació per aquest assumpte.

En una entrevista en Onda Cero recollida per Europa Press, Rubalcaba ha posat èmfasi que, segons la seva opinió, el jutge instructor del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que ha imputat Mas ho ha fet sense intenció política, però considera evident que, en aquest moment, aquesta decisió té “repercussions polítiques”.

Al seu parer, la imputació beneficia tant Mas com Rajoy perquè cadascun exerceix un paper, “Mas la víctima i Rajoy el dur”.

Però a més, Rubalcaba ha acusat l’Estat i el PP d’utilitzar i polititzar la justícia en aquest assumpte, primer perquè la querella de la Fiscalia l’ha anunciat la presidenta del PP català, Alicia Sánchez-Camacho, i després perquè la notícia de la imputació imminent de Mas s’ha publicat fa dies en un diari.

[quote]Rubalcaba creu que la notícia la va filtrar el ministre de Justícia, Rafael Catalá.[/quote]

“El jutge ha fet el que havia de fer però hi ha politització i utilització de la justícia per part del PP”, ha acusat l’exlíder socialista, que ha criticat al Govern espanyol la seva “turpitud” i l’ha avisat que filtrar i utilitzar la notícia “posa cadascun al seu lloc” i encoratja la “retroalimentació de les tensions entre nacionalistes catalans i espanyols”.

A la seva manera de veure, aquest assumpte és “un desastre, una barreja del que és jurídic i el que és polític” i ha reconegut que ell hauria aconsellat no presentar la querella.

“Si anem a tenir una discussió jurídica d’un tema que és hiperpolític, jo no ho hagués fet”, ha dit.

És més, ha recordat que el llavors fiscal general de l’Estat, Eduardo Torres-Dulce, “es va resistir tant que va dimitir”, així que creu que ell també va haver de dubtar de l’existència de delicte.

EL GOVERN ESPANYOL VA MENTIR PER REFORMAR EL TC

A més, ha aprofitat la imputació de Mas -i dos dels seus consellers– pel 9N per acusar el Govern espanyol d’haver mentit a l’hora de proposar la seva reforma exprés del Tribunal Constitucional.

Entre d’altres delictes, a Mas se l’acusa de desobediència i el Govern espanyol va al·legar que calia reformar el TC perquè no hi havia manera de fer complir les seves decisions.

Per a Rubalcaba, tot era “una mentida” perquè el candidat del PP a la Generalitat, Xavier García Albiol, pogués dir la seva “frase de xèrif”: “S’ha acabat la broma”.