Ruben Castro Betis | Diari Catala

El veterà davanter canari Rubén Castro i el sorprenent fitxatge de gener Charly Musonda són els dos jugadors més perillosos del Betis

El Betis ja està salvat matemàticament, el que era l’objectiu de la temporada. En gran part, aquesta fita s’ha complert gràcies a jugadors clau com Rubén Castro o Charly Musonda. El primer, engrandint-se temporada rere temporada. El segon, fitxat durant el mercat de gener i convertint-se en un dels ídols de l’afició per l’electricitat del seu joc.

El davanter canari Rubén Castro, tot i els seus 34 anys, segueix sent un dels jugadors més a tenir en compte de la Liga BBVA. El ‘killer’ bètic ja duu 17 dianes aquesta temporada –és el màxim golejador espanyol, empatat amb Aduriz i Borja Bastón–, amb una mitja d’un gol cada 183 minuts disputats. La seva intel·ligència tàctica per saber col·locar-se sempre en boca de gol és la seva millor arma.

El jugador canari aporta una dada curiosa en els seus enfrontaments contra el FC Barcelona. D’una banda, ja ha aconseguit perforar cinc vegades la porteria blaugrana en els partits disputats contra els culers. D’altra banda, Rubén Castro mai ha aconseguit guanyar cap dels enfrontaments contra l’equip català. Dels set duels, ha sumat un empat i sis derrotes.

Musonda, de més a menys

L’extrem bètic Charly Musonda s’ha guanyat l’admiració de tota l’afició bètica gràcies a les bones actuacions que ha quallat des que va fitxar per l’entitat sevillana al gener. La seva capacitat per encarar i marxar per tècnica i velocitat dels defenses rivals per la banda és un dels grans apartats a estudiar per Luis Enrique. No obstant, en les últimes jornades ha baixat el nivell i no està tant fi com setmanes enrere.