Des de començament d’any

El Servei d’Informació i Atenció a les Dones de Rubí ha atès més de 300 dones aquest 2015, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

En aquest sentit, els serveis més demandats han estat el psicològic, que des de gener ha acollit 153 dones –6 de les quals han estat joves d’entre 14 i 25 anys– i el jurídic, que ha ajudat 160.

Un total de 94 rubinencs han acudit per patir violència masclista a l’àmbit de la parella entre gener i setembre del 2015 i s’han interposat 87 denúncies, la majoria han estat dones d’origen espanyol –66– i 44 la seva edat estava compresa entre 18 i 34 anys, citant dades de la Direcció General de l’Administració de Seguretat de la Generalitat.

D’altra banda, 19 famílies de la població –en set d’aquestes la dona té una ordre d’allunyament de la parella o exparella– han utilitzat el Punt de Trobada, un servei que garanteix l’espai de neutralitat per a parelles amb menors amb dificultats per desenvolupar els règims de visites normalitzades.

En canvi, la Casa d’Urgències, un servei que es va posar en marxa el 2003 per a estades curtes de dones i menors al seu càrrec que pateixen violència de gènere i en situació de perill, no ha registrat cap ingrés.