Rubí reclama a Salut la construcció de l’Hospital Vicenç Ferrer

0
Rubí
Fotografia presa en el transcurs de la reunió (Ajuntament de Rubí)

El municipi també va demanar millores al CAP Anton Borja i la construcció del quart CAP a la ciutat de Rubí

L’alcaldessa de Rubí, Ana Maria Martínez, i la regidora de Serveis a les Persones, Marta García, es van reunir el passat dimecres amb el gerent de l’Àmbit Metropolità de la Regió Sanitària Barcelona, Alfredo Garcia, i el director del sector sanitari Vallès Occidental, Joan Parellada.

Durant el transcurs de la trobada, la màxima responsable municipal va transmetre als dos responsables del CatSalut la necessitat de Rubí de comptar amb l’Hospital Vicenç Ferrer, que va quedar aturat el 2012. “Rubí, Sant Cugat i Castellbisbal sumem una població que ronda les 200.000 persones, ara més que mai es fa palesa la necessitat de disposar d’aquest equipament de proximitat”, va afirmar Ana Maria Martínez, que també va recordar que el consistori va fer les tasques burocràtiques oportunes el 2009 per tal que el centre sanitari es pogués ubicar a Can Sant Joan.

Martínez també va demanar una solució a les urgències pediàtriques durant la nit i els caps de setmana. Per això, l’alcaldessa va posar sobre la taula la necessitat de tenir una unitat d’urgències d’atenció Primària, de diagnosi ràpid i de pediatria. “La salut pública és un valor social i de dret i els rubinencs han de poder gaudir dels serveis que necessita una ciutat com Rubí”.

D’altra banda, les dues responsables municipals també van demanar millores al CAP Anton Borja i la construcció del quart CAP a la ciutat. També van traslladar les queixes dels usuaris del servei del transport sanitari no urgent a la ciutat després del canvi d’empresa arran de la concessió.