La regidoria de Serveis Territorials de l’Ajuntament argumenta que és l’única ciutat amb més de 75.000 habitants amb una sola estació

Maria Mas, regidora de l’Àrea de Serveis Territorials de l’Ajuntament de Rubí, ha reclamat la construcció d’una segona estació dels Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) a la zona de la Llana.

Mas ha justificat la seva demanda perquè la població vallesana té més de 75.000 habitants i és “l’única ciutat d’aquesta dimensió del cinturó metropolità que només disposa d’una estació”, i recorda que és una de les que més volum de passatgers acumula, ha informat aquest dilluns el consistori en un comunicat.

Una reivindicació que va fer arribar al conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat, Josep Rull, i al secretari d’Infraestructures i Mobilitat, Ricard Font, en una trobada aquest divendres a la seu del Consell Comarcal del Vallès Occidental, a Terrassa, amb la presència d’alcaldes i regidors de la demarcació.

Font ha reconegut aquesta problemàtica del municipi vallesà i ha al·legat que depèn d’una qüestió pressupostària, tot i que no es tracti d’una obra complicada de dur a terme.

Alhora, Rubí ha demanat eliminar el peatge de les Fonts de la C-16 i el secretari d’Infraestructures ha assenyalat que el Govern català estudia la situació i replanteja la concessió actual.

 

Estudi de mobilitat

Conjuntament, els representants municipals han sol·licitat la redacció d’un estudi de mobilitat de la comarca en un termini no superior als sis mesos, que inclogui, entre d’altres qüestions, una anàlisi de la redistribució de la mobilitat generada de persones, que tingui en compte la futura línia orbital ferroviària i la resta de millores, previstes en el Pla de Rodalies de Catalunya.

Alhora, es demana analitzar els efectes de la posada en servei de les noves connexions ferroviàries per a mercaderies en l’àmbit del Corredor Mediterrani i la infraestructura de suport a la mobilitat ciclista; d’aquesta manera, aquest estudi hauria de condicionar la configuració i dimensió dels projectes pendents d’executar a la comarca.