Són més eficients i funcionals per als usuaris

El servei d’autobús de Rubí, que gestiona l’empresa RubíBus, ha incorporat dos nous vehicles a la flota que són més eficients i respectuosos amb el medi ambient així com funcionals per als usuaris.

En substitueixen dos de més de deu anys i es tracten de models ‘New City’ –reconeguts amb el premi de disseny internacional Red Dot a l’apartat de vehicles urbans–, de 10,5 metres de llarg amb una motorització Euro VI de baix consum, que compleix amb la normativa europea d’emissions, segons ha informat l’Ajuntament en un comunicat.

Es posaran en funcionament la setmana que ve i incorporaran elements com una cambra posterior per millorar la visibilitat del conductor, connectors USB per poder recarregar el mòbil i un sistema d’informació per a les persones invidents que indiquen el número de la línia i la direcció, entre altres coses.

Alhora, disposen de rampes per facilitar l’accés a les persones amb mobilitat reduïda i espais reservats per a la gent gran i embarassades.

Amb aquestes dues incorporacions d’autobusos, el servei ja té 16 unitats d’aquestes característiques, tot i que el servei es fa amb 14 i se’n reserven dues a les quals se sotmet al corresponent manteniment preventiu i correctiu.