Rufián creu que Ciutadans es confirma com “frontissa del PP”

0
Gabriel Rufian Congres
El diputat al Congrés d'ERC, Gabriel Rufián | Foto: Europa Press

El diputat d’ERC al Congrés qualifica les condicions de Rivera d’obvietats i creu, a banda del sí de Ciutadans, facilitarà l’abstenció del PSOE

El diputat d’ERC al Congrés, Gabriel Rufián, considera que les condicions que el president de Ciutadans, Albert Rivera, ha plantejat al PP per obrir una negociació -que els podria dur a votar ‘sí’ en la investidura del president espanyol en funcions, Mariano Rajoy- no són més que l'”escenificació d’un suport que està anunciat i esbombat fa moltíssim temps” i confirmen que el partit taronja és “una espècie de frontissa del PP”. El pas següent, segons la seva opinió, serà l’abstenció del PSOE.

En declaracions a Europa Press, ha indicat que la proposta que ara llança Ciutadans “és Rivera fent del que és”. “Nosaltres el coneixem perfectament a Catalunya, són la marca blanca del PP -ha comentat-. Ho diem des del respecte, però és un partit que va néixer per sustentar i apuntalar el bipartidisme”.

Segons Rufián, no hi ha dubte que Ciutadans és una espècie de “frontissa del PP”, ja que no només “el seu líder ve” d’aquesta formació, sinó que els seus càrrecs “voten amb el PP”. “Per a nosaltres la notícia és que no hi ha notícia”, ha conclòs, després de criticar que l’únic que ha fet Rivera és escenificar “un suport que està anunciat i esbombat fa moltíssim temps”.

 

Rufián: “És com un sopar de Nadal perpetu amb un munt de cunyats”

 

A més, el parlamentari català ha criticat “des del respecte” que les condicions plantejades per Rivera -totes elles relacionades amb la lluita contra la corrupció i la regeneració democràtica- són “obvietats”. “Són l’ABC de la democràcia. És com un sopar de Nadal perpetu amb un munt de cunyats”, ha fet broma.

Rufián acusa Rivera de passar del PSOE al PP “sense pestanyejar”

“És un senyor i un partit que va donar suport i va signar un acord amb el PSOE i ara, mesos després, vol signar un acord amb el PP sense pestanyejar. L’única ideologia de Ciutadans és el poder. No en té una altra. Porten deu anys a Catalunya fent exactament el mateix: Donar suport al PP”, ha reiterat.

Alhora, ha reconegut que aquest moviment del líder del partit taronja fa que augmenti encara més la pressió sobre el PSOE i el seu líder, Pedro Sánchez, perquè acabi permetent, amb la seva abstenció, un Govern espanyol de Rajoy. “La pressió ara serà immensa”, ha emfatitzat.

Tot i això, també ha criticat que l’única raó, segons la seva opinió, per la qual Sánchez manté el seu ‘no’ a Rajoy és per un “tema de simple supervivència personal”. “És dramàtic que un Estat es vegi abocat a unes terceres eleccions per un tema de supervivència personal d’un polític”, ha lamentat.

Independentment de la resistència que pugui exercir Sánchez davant d’aquestes pressions, i pels motius que sigui, Rufián augura que “al final Rajoy serà president amb el suport de Ciutadans i l’abstenció d’una part del PSOE”.