Rufián creu que seria “lamentable” la inhabilitació d’Arnaldo Otegui

0
aa
Gabriel Rufian, diputat al Congrés d'ERC | Diari Català

El líder d’ERC al Congrés considera que “és la gent qui ha de decidir sobre el futur polític” d’Otegui, i no la resta de partits

El diputat d’ERC al Congrés Gabriel Rufián ha considerat que seria “lamentable” que s’inhabilités el candidat a lehendakari d’EH Bildu, Arnaldo Otegi. En una entrevista aquest dimecres a Radio Euskadi, recollida per Europa Press, ha assenyalat: “És la gent qui ha de decidir sobre el futur polític del secretari general de Sortu i no l’Audiència Nacional”.

Rufián ha mostrat el seu desig que no s’anul·li la candidatura a lehendakari d’Otegi, tot i que “és cert que l’Estat espanyol, com es diu a Catalunya, mai falla”. Les paraules de Rufián arriben en el context en el que el PP i Ciutadans ja han anunciat que demanaran la inhabilitació d’Otegui per a les properes eleccions basques, previstes pel 25 de setembre. En aquest sentit, el PSOE s’ha desmarcat i els seus líders, malgrat marquen distàncies amb l’actual secretari general de Sortu, han anunciat que no prendran cap mesura contra ell.