Rufián demana unitat sobiranista

0
Gabriel Rufián ERC
El candidat d'ERC a les generals, Gabriel Rufián, amb altres dirigents durant l'acte | Foto: Europa Press.

El candidat d’ERC a les generals, Gabriel Rufián evita criticar a la CUP i demana unitat sobiranista perquè “tot el món és imprescinible”

El candidat d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha evitat aquest divendres carregar contra la CUP malgrat que aquest partit no ha volgut aprovar els Pressupostos de 2016 dissenyats pel mateix líder d’ERC, el vicepresident Oriol Junqueras, i ha demanat unitat sobiranista: “Tot el món és imprescindible”.

Ho ha dit en un acte de campanya dels republicans celebrada al barri barceloní de la Barceloneta, després de ser preguntat per les crítiques contra els anticapitalistes que sí va formular en el míting d’obertura de CDC el líder d’aquest partit i expresident de la Generalitat, Artur Mas.

Mas es va referir així als anticapitalistes i al seu veto als Pressupostos: “Tan difícil era que fessin alguna coseta per aquest país? No era tan difícil! Només calia deixar de gesticular, sortir de la pancarta i quedar una mica malament davant dels teus per jugar-se-la un poc pel país!”.

Rufián no ha volgut entrar a valorar les paraules de l’expresident, i ha defensat que una de les fortaleses del procés sobiranista és precisament el seu “transversalitat”, és a dir, que agrupi partits amb ideologies que van des de la que defensa la CUP a la que defensa CDC.

El cap de files d’ERC al Congrés ha assegurat que el seu partit porta amb naturalitat que hi hagi discrepàncies entre els actors del procés sobiranista, i ha insistit: “Aquesta transversalitat comporta dificultats però també comporta guanyar i comporta la victòria”.

Al que sí ha criticat és al Tribunal Constitucional (TC), al qual ha acusat d’estar al servei del PP. Segons el partit, el Govern espanyol imugna les lleis catalanes perquè vénen del Parlament. “La diferència entre que una llei sigui constitucional o no ho sigui és que sigui una llei catalana o no ho sigui“, ha dit Rufián.