Rufián demanarà explicacions per les converses de Fdez. Díaz a Rajoy

0
Gabriel Rufian votant 26J
Gabriel Rufian votant el passat 26J a Sabadell | Foto: Europa Press

El candidat d’ERC acudirà a la ronda de contactes que farà Mariano Rajoy però assegura que “mai donarà suport a un partit reaccionari com el PP”

El candidat d’ERC a les eleccions generals, Gabriel Rufián, ha assegurat que els republicans acudiran a la ronda de contactes que farà el president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, per dir-li que “mai donarà suport a un partit reaccionari com el PP”.

En declaracions a Catalunya Ràdio recollides per Europa Press, ha afirmat que ERC aprofitarà per demanar-li les explicacions que la Fiscalia no li demana sobre “les converses i conspiracions absolutament miserables de Jorge Fernández Díaz i els seus lacais”.

Rufián ha assegurat que els republicans acudiran perquè sempre han parlat amb tothom, i ha assegurat que li volen demanar explicacions sobre les converses entre el ministre de l’Interior i l’exdirector d’Antifrau Daniel de Alfonso per “intentar posar-li la cara vermella i veure si té vergonya o no”.

Sobre un referèndum unilateral d’independència a Catalunya, ha dit que “si al final totes les forces independentistes i majoritàries al Parlament ho decideixen, s’ha de fer amb totes les conseqüències i que l’Estat espanyol faci el que vulgui”.

Preguntat sobre si això suposa un desafiament a l’Estat, ha remarcat: “És que tard o d’hora ha d’arribar, hem d’escollir el moment. Crec que tenim el dret d’escollir el moment, però tard o d’hora ha d’arribar”.