Rull, de CDC, insta la CUP a no desaprofitar el “moment històric”

0
Josep Rull
EP: Josep Rull

El coordinador de CDC admet que un ‘no’ de la CUP diumenge hauria de ser “valorat molt profundament”

 

El coordinador general de CDC, Josep Rull, ha instat a la CUP a “no desaprofitar aquest moment històric” que viu Catalunya per aconseguir la independència, recolzant en la seva assemblea de diumenge la investidura d’Artur Mas com a president i les mesures polítiques que proposa JxSí.

Ho ha declarat aquest divendres al cementiri de Montjuïc després de l’ofrena anual davant de la tomba de l’expresident de la Generalitat Francesc Macià, que va morir el dia de Nadal de 1933.

“Podem decidir ser propietaris del nostre futur” de progrés i benestar, ha dit, però ha advertit als anticapitalistes que això requereix unitat.

També dirigint-se a la CUP, ha posat èmfasi que el necessari ara és la unitat per aconseguir la independència, i una vegada aconseguida, cada partit ja podrà defensar per separat com volen que sigui l’Estat català.

Sobre la possibilitat que la CUP decideixi no donar suport a a JxSí, Josep Rull només ha dit: “Evidentment, un ‘no’ hauríem de valorar-lo molt profundament l’endemà”.
Ha assegurat que JxSí ha negociat amb l’actitud més seriosa possible i posant tot sobre la taula molt responsablement, pel que ha demanat el mateix a l’assemblea: “Vull creure que tots assumirem aquest alt nivell de responsabilitat”.

Rull ha encapçalat l’ofrena de CDC al costat del president de les joventuts del partit (JNC), Sergi Miquel, i també han estat dirigents de CDC, com Lluís Corominas i Jordi Turull.