Rull veu poques possibilitats d’acord amb la CUP

0
Josep Rull
Josep Rull | Foto: Europa Press

El coordinador de CDC creu que hi han escases opcions d’arribar a un acord amb la CUP i, en tot cas, aquest hauria d’arribar avui

 

El coordinador general de CDC i diputat de JxSí, Josep Rull, ha considerat que la possibilitat d’arribar a un acord amb la CUP per evitar les eleccions anticipades és “escassa” i acaba aquest divendres, però ha apuntat que han d’explorar-les.

En una entrevista al diari ARA ha incidit que “si aquest divendres no es tanca la possibilitat d’un acord” per investir un candidat, les negociacions ja no es poden dilatar més i Artur Mas signarà la convocatòria d’eleccions dilluns que ve.

Després de preguntar-li fins on poden arribar les converses aquest divendres si les dues formacions estan enrocades en la seva opinió sobre Mas, ha dit que fins i tot “pot haver-hi mecanismes intermedis per veure com es pot plantejar des d’aquesta base”.

Rull ha sostingut que molts votants de la CUP estan “esglaiats” perquè el seu vot no ha servit com a garantia del procés sobiranista, sinó que l’ha encallat, segons la seva opinió. El dirigent de CDC ha lamentat que la CUP “desaprofita una oportunitat històrica i anteposa una ideologia concreta a una estratègia de país”.

Qüestionat per si, en el cas que no es reediti JxSí, CDC concorreria a les eleccions sota les seves pròpies sigles, ha contestat: “Sí, sí. Nosaltres el nom de Convergència el volem visibilitzar ara i sempre”.