El CEO de Subaru confirma el nou projecte del Subaru BRZ i Toyota GT86

Segurament haureu vist molt poques unitats fins ara, potser alguns no sabeu ni de quins models estem parlant, però el cert és que estem davant d’una gran notícia per tots aquells amants de la conducció pura, d’aquella que et diverteix i et treu les emocions i el somriure cada dia. Sí, aquella conducció que s’està perdent, per desgràcia, a un ritme massa accelerat. En definitiva, tindrem una segona generació del Toyota GT86 i Subaru BRZ que, segons sembla, no arribarà fins d’aquí 3 anys. Tot i així i per anar fent l’aperitiu, entremig veurem un lleuger restyling dels dos bessons japonesos.

I perquè diem una gran notícia d’uns models que potser no s’han venut al ritme que les marques haurien desitjat? Doncs perquè són dels pocs (per no dir els únics) que trenquen amb tots els esquemes actuals; són coupé, atmosfèrics i amb els botons i equipament just i necessaris. Per conduir no cal més, la resta ja són elements que la gent va acceptant i pagant innecessàriament (És necessari veure el facebook o el twitter a la pantalla del teu cotxe?), però aquest ja és un tema al marge que un dia en parlarem.

Tornant al tema de la nova generació, aquesta informació arriba des de Automotive News on el CEO de Subaru ha admès que les dues marques ja s’han posat a treballar conjuntament en aquest renovat projecte. No han donat detalls d’especificacions tècniques o de disseny, però la lògica ens diu que haurien de seguir amb la mateixa filosofia actual i no caure al parany de les modes imperants. Així doncs, seguiríem amb el motor atmosfèric, tracció posterior i un pes lleuger, una combinació perfecte per tots els amants de la conducció. Sí un d’aquests tres paràmetres canviés, seria una gran desil·lusió.

Ara mateix és impossible concebre el Toyota GT86 o Subaru BRZ amb turbo i tracció davantera o total, unes característiques que són pròpies de les rentadores actuals que generen poca (o cap) emoció. Llarga vida els GT86 i BRZ!

Foto: www.clubgt86.cat