Podria estar en camí una nova generació Honda S2000

Si hi ha un cotxe que es recorda amb nostàlgia des de la marca Honda, aquest és el S2000. Des que va morir al 2009 després de 10 anys al mercat, s’ha convertit en un autèntic objecte de culte, fet que queda reflectit en el valor que té en el mercat de segona mà, un valor que segueix a l’alça. Molts eren els que reclamaven i reclamem una nova generació de l’esportiu descapotable japonès, doncs bé, sembla que la marca ens ha escoltat i podria estar treballant en un nou Honda S2000.

Certament no estem en un moment adequat per als esportius (però sí per als superesportius) ja que el mercat no demanda aquest tipus de vehicle. Tot i així, des del Japó no es rendeixen i volen seguir amb la seva llarga història d’esportius que sempre ens enamoren. Un clar exemple d’això és el Toyota GT86 (i Subaru BRZ) que, tot i el poc èxit a Europa, Toyota i Subaru ja han confirmat que estan treballant en una nova generació. Amb això només volem dir que Japó vol seguir fidel a la seva idea sobre l’automòbil i, marques com Honda, volen i tenen ganes de reviure a grans mites, com ja s’ha fet amb el NSX i, ara, es farà amb el S2000.

Rumors Honda S2000 | Diari Català
Honda S2000

Els rumors sobre el nou Honda S2000 arriben des del mitjà Autocar que assegura que la marca està treballant en el successor de l’esportiu descapotable. Segons s’explica, arribaria amb dues opcions de motor, el 1.5 V-TEC Turbo de 180 CV i el 2.0 V-TEC Turbo de 310 CV que equipa l’actual Honda Civic Type R. Però això no és tot, ja que no es descarta en absolut una possible versió híbrida.

I on es situaria aquesta nova generació Honda S2000? Es parla que seria un rival per al Mazda MX-5 o el Fiat 124 Spider, però el cert és que per potència només seria comparable amb ells amb el motor 1.5 V-TEC, el mateix passaria amb el Toyota GT86 i Subaru BRZ. Si el busquem amb la mecànica de 2 litres V-TEC, ja hauríem de rivalitzar-lo amb el proper Abarth 124 Spider, Nissan 370Z o BMW Z4.

Però el més difícil i costós, segons Honda, seria la creació d’una nova plataforma de tracció posterior i motor davanter per al nou S2000, fet que dificulta i entorpeix el procés de desenvolupament.

De moment només són rumors i dificultats, però el cert és que ens encantaria veure una nova generació Honda S2000, això sí, mantenint sempre l’essència i el regust del primer.