Rússia anuncia tres hores de treva diàries en Alep

0
Siria poblacio civil
Població civil a Alep, Síria | Foto: Europa Press

A partir d’aquest dimecres entre les 10 i 13 hores (local) “es detindran totes les accions militars” per permetre l’entrega d’ajuda humanitària

El Ministeri de Defensa de Rússia ha anunciat aquest dimecres que hi haurà tres hores de treva diària, que començarà l’11 d’agost, per permetre la l’entrega d’ajuda humanitària a la població civil d’Alep, al nord de Síria. Serguei Rudskoi, portaveu ministerial, ha indicat que entre les 10.00 i les 13.00 (hora local) “es detindran totes les accions militars”, inclosos els atacs aeris realitzats per l’aviació russa en suport del Govern de Bashar al-Assad.

Rudskoi ha recordat, a més, que els set corredors humanitaris habilitats per les autoritats sirianes estaran oberts tot el dia per facilitar la sortida dels civils i “dels combatents que decideixin entregar les seves armes”. “A la sortida de cadascun d’aquests set corredors humanitaris hi ha ambulàncies, subministrament d’aigua potable i llocs amb aliments calents”, ha destacat, en declaracions recollides per l’agència de notícies russa Sputnik.

Alep és un dels principals escenaris de la guerra per Síria. La ciutat està dividida entre els territoris controlats per l’oposició, sobretot a l’est, i els ocupats pel Govern, fet que se suma la presència de grups terroristes. Rudskoi ha afirmat que en l’última setmana al voltant de 7.000 combatents de Jabhat Al-Fatah al Sham -nou nom del Front Al-Nusra- s’han concentrat al sud-oest d’Alep armats amb vehicles blindats i artilleria.

Els últims atacs sobre les carreteres que servien de vies de subministrament a zones rebels i governamentals han deixat al voltant de 300.000 civils atrapats a Alep. L’ONU havia demanat una “pausa humanitària” per “permetre l’accés immediat” de l’ajuda.