Rússia confirma el començament de les operacions contra Estat Islàmic a Síria

0
Rússia comença a siria
EP- Putin
Rússia comença a siria
EP- Putin

Rússia a Síria, moviment petro-objectiu?

EP/Redacció. El Ministeri de Defensa de Rússia ha confirmat el començament de les operacions militars a Síria, on ja hauria començat a bombardejar posicions del grup terrorista Estat Islàmic, segons l’agència RIA Novosti.

El Govern ha explicat que els bombardejos tenen com a objectiu la destrucció d’equips militars i de comunicació, dipòsits d’armes, munició i combustible, informa Interfax.

El president rus, Vladímir Putin, ha rebut llum verda del Senat per a l’enviament de les forces aèries a Síria per portar a terme bombardejos contra Estat Islàmic. Segons ha aclarit el Kremlin i ha confirmat Damasc, el suport es fa a petició expressa del president sirià, Bashar al-Assad.

El president rus, Vladímir Putin, ha defensat aquest dimecres la decisió de portar a terme bombardejos aeris a Síria com l’única manera efectiva de fer front als terroristes actius en aquest país i evitar que arribin a Rússia.

Putin ha assegurat que la intervenció russa serà temporal i que el suport al règim de Bashar al-Assad serà només aeri, no amb tropes sobre el terreny.

Alhora, ha reiterat que continua sent possible i necessari unir els esforços internacionals en la lluita contra el terrorisme, en al·lusió a la coalició liderada pels Estats Units contra Estat Islàmic i que està fent bombardejos aeris a Síria i l’Iraq.