Rússia descarta l’atemptat a l’accident d’avió a Egipte

0
accident aeri a egipte - diari catala
Investigadors a la zona dels fets
accident aeri a egipte - diari catala
Investigadors a la zona dels fets

Rússia descarta la possibilitat d’un atemptat a l’accident d’avió a Egipte

El ministre de Transport de Rússia, Maxim Sokolov, ha desmentit aquest dissabte que Estat Islàmic estigui relacionada amb l’accident d’avió a Egipte del l’Airbus de la companyia Kogalymavia sobre la península egípcia del Sinaí.

Estem veient en diversos mitjans certa informació que l’avió ha estat enderrocat per un míssil antiaeri disparat per terroristes. Aquesta informació no es pot considerar ajustada“, ha assenyalat en declaracions recollides per l’agència russa Interfax.

“Estem en contacte amb els nostres col·legues egipcis, amb les autoritats aeronàutiques d’aquest país i de moment no tenen informació que ratifiqui aquesta teoria. La informació sobre un atemptat, insisteixo, no és de fiar”, ha afegit.

COMUNICAT D’ESTAT ISLÀMIC

Un grup militant vinculat a Estat Islàmic a Egipte ha declarat, davant l’escepticisme dels experts, que ha enderrocat l’avió rus, segons un comunicat que els seus seguidors van publicar a la xarxa social Twitter.

El comunicat ha estat publicat a més a Aamaq, que opera com una agència quasi oficial de notícies d’Estat Islàmic.

“Els combatents d’Estat Islàmic van poder enderrocar un avió rus sobre la província del Sinaí que transportava més de 220 russos. Tots han mort, gràcies a Déu”, ha dit el comunicat.

L’aparell estava ocupat per 224 persones i les autoritats egípcies han confirmat que no hi ha hagut supervivents.

Els experts de seguretat consultats per la BBC no es creuen aquesta informació. El principal grup armat associat a Estat Islàmic existent a la regió és Província del Sinaí, que sí que té míssils terra-aire, però són incapaços d’arribar a l’altura a què volava l’avió (9.400 metres d’altitud) abans de caure, segons les dades de posicionament.