La Tercera Guerra Mundial cada vegada més a prop
Londres autoritza als seus pilots a derrocar els avions de Rússia a l’Iraq.

Els pilots britànics estan autoritzats a derrocar els avions russos que sobrevolen l’espai aeri de l’Iraq, en cas que les seves vides corrin perill.

[quote]Els avions ‘Tornat’ de la Real Força Aèria (RAF, per les seves sigles en anglès) estaran equipats amb míssils de classe aire-aire de curt abast (ASRAAM, per les seves sigles en anglès) i estan autoritzats per atacar avions russos[/quote] ha informat aquest diumenge, el diari Daily Star, citant a alts càrrecs britànics de Defensa.

Els avions ‘Tornat’ de la Real Força Aèria estaran equipats amb míssils de classe aire-aire de curt abast i estan autoritzats per atacar avions russos”, ha informat el diari Daily Star, citant a altes càrrecs britànics de Defensa

La Tercera Guerra Mundial cada vegada més a prop

La decisió s’ha adoptat després que les autoritats britàniques hagin advertit sobre l’agreujament de la situació a Orient Mitjà, del que culpen a la intervenció militar autoritzada de Rússia contra els terroristes a Síria.

Aquesta regla s’aplicarà també a tots els pilots de l’Organització del Tractat de l’Atlántico Nord (OTAN).

Una font de Defensa del Regne Unit, sota condició d’anonimat, ha explicat al diari que quan els avions volen a velocitat supersònica, l’espai aeri ràpidament es congestiona pel que pot produir-se una col·lisió, o un pilot rus pot ser derrocat per error.

[quote]Els avions ‘Tornat’ de la Real Força Aèria estaran equipats amb míssils de classe aire-aire de curt abast i estan autoritzats per atacar avions russos, ha informat el diari Daily Star, citant a altes càrrecs britànics de Defensa[/quote]

No obstant això, avança, s’ha demanat als pilots de la RAF que evitin contacte amb els caces russos, costi el que costi.

La Tercera Guerra Mundial cada vegada més a prop

Dimecres passat, Hakem al-Zameli, cap del comitè de defensa i seguretat del Parlamento iraquià en declaracions recollides per la televisió local Al-Sumaria, va indicar que el seu país podria sol·licitar oficialment a Rússia que llanci una campanya d’operacions aèries contra les posicions del grup takfirí EIIL (Daesh, en àrab) a l’Iraq.

Això es va produir un dia després que la presidenta del Senat rus, Valentina Matvienko, afirmés que Moscou es plantejaria lluitar contra Daesh a l’Iraq, si rep la deguda petició de Bagdad.

Els intents de Bagdad per involucrar a Moscou en la lluita contra els extremistes takfiríes, malgrat l’oposició dEstats Units, té lloc mentre que Rússia ataca des del passat 30 de setembre, les posicions de EIIL a Síria, després de rebre una petició d’ajuda militar del president sirià, Bashar al-Rostiu.

“En cas d’amenaça Rússia pot usar armes d’alta tecnologia per garantir la seva seguretat”

Els socis de Rússia han de saber que en cas d’amenaça, Rússia pot recórrer a l’ús d’armes d’alta tecnologia per garantir la seva seguretat, ha anunciat el president rus, Vladímir Putin, en una entrevista en la cadena de televisió russa Rossiya 1.

Les accions de les Forces Armades de Rússia a Síria són el resultat d’una minuciosa preparació, ha anunciat Vladímir Putin en una entrevista en la cadena de televisió russa Rossiya 1. “Tot el que ocorre tant en l’aire com a la terra, no són accions espontànies, sinó la realització de plans definits”, ha assenyalat el president, informa Ria Novosti.

Així mateix, Putin ha indicat que abans de començar l’operatiu, Rússia durant un llarg període de temps va dur a terme un “reconeixement des de l’espai i l’aire, comparant diferents tipus d’informació que es rebia”. En col·laboració amb les autoritats sirianes i d’altres països de la regió, es va crear un centre d’informació a Bagdad i, “com a resultat de l’intercanvi de dades, es va obtenir nova informació”.

El mandatari també ha assenyalat que Rússia va alertar per endavant als seus socis occidentals sobre l’operatiu antiterrorista a Síria, encara que a Moscou no se li avisa mai sobre aquestes coses.

La Tercera Guerra Mundial cada vegada més a prop

El servei d’intel·ligència d’els EUA no ho sap tot ni ha de saber-ho

Vladímir Putin ha afirmat que els socis de Rússia han de saber que en cas d’amenaça, Rússia pot recórrer a l’ús d’armes d’alta tecnologia per garantir la seva seguretat. No obstant això, ha subratllat que “la política exterior russa és pacífica”, ja que “no necessita els territoris ni les riqueses naturals d’uns altres”.

[quote]No tenim ganes de recrear l’imperi, la Unió Soviètica, però hem de defensar la nostra independència i la sobirania, la qual cosa hem estat fent i seguirem fent[/quote] ha afegit Putin.

El mandatari rus ha assegurat que l’ús de nou armament a Síria per part de Moscou no portarà a una carrera armamentística. [quote]No es tracta d’una carrera armamentística, sinó que els mitjans d’atac i transport moderns es perfeccionen, canvien, i en altres països això passa més ràpid que a Rússia. Per tant, ens veiem obligats a no quedar-nos enrere[/quote] ha assenyalat Putin.

Vladímir Putin ha tornat a insistir que Rússia no realitzarà cap operació terrestre a Síria i que Damasc ho sap.

En comentar les afirmacions d’els EUA respecte als llançaments de míssils des del mar Caspi, Putin ha expressat que la intel·ligència nord-americana “no ho sap tot”. “El servei d’intel·ligència nord-americana és un dels millors del món [quote]però no ho sap tot ni ha de saber-ho[/quote], ha dit el president.

La política exterior russa és pacífica

Pel que fa a les accions de la coalició liderada per els EUA a Síria, el mandatari rus ha expressat que no entén als seus socis ni d’Europa ni d’els EUA [quote]quan diuen que lluiten contra el terrorisme, però no es veuen resultats reals[/quote]

Així mateix, ha subratllat la necessitat de col·laborar a força d’un “intercanvi ple de la informació d’intel·ligència”.

No obstant això, fins ara aquests països s’han negat a proporcionar a Moscou les dades sobre objectius per als atacs contra els terroristes. [quote]Si realment saben més i volen lluitar contra el terrorisme, que esmentin els llocs concrets on es refugien els terroristes, on estan els seus punts de comandament, els seus arsenals[/quote] ha insistit el president.

“Desgraciadament, encara no hem arribat a aquest nivell de col·laboració”, ha lamentat Putin.