El Kremlin nega tenir informació comprometedora sobre Trump o Clinton

0
Vladímir Putin
RIA NOVOSTI

El portaveu del president Putin assegura que les acusacions de diferents mitjans nord-americans “són un disbarat absolut”

El portaveu del Kremlin, Dimitri Peskov, ha assegurat aquest dimecres que és “un notícia falsa” que Rússia tingui informacions comprometedores sobre el president electe dels Estats Units, Donald Trump, o la seva rival a les eleccions presidencials, Hillary Clinton, segons informa l’agència de notícies RIA Nóvosti.

“Sens dubte tot és fals, inventat i un disbarat absolut”, ha assegurat el portaveu de la Presidència de Rússia, després de ser preguntat sobre les últimes informacions que ha publicat la premsa estatunidenca que apunten que agents russos tindrien informació comprometedora sobre Trump.

La CNN i més mitjans nord-americans han informat sobre l’existència d’un document amb informació classificada que la setmana passada es va lliurar al president sortint, Barack Obama, i al seu pròxim successor, Donald Trump, i que assegura que els serveis russos d’Intel·ligència tenen material i informació que compromet el magnat novaiorquès, tant a nivell personal com econòmic.

Un alt càrrec que ha tingut accés a aquest document ha assenyalat que les acusacions s’han presentat, si més no en part, per subratllar que Rússia té informació comprometedora dels dos candidats però que només ha publicat material que podria malmetre la candidata demòcrata, Hillary Clinton.

D’altra banda, Peskov ha dit que les sancions contra Rússia proposades pel Senat dels Estats Units podrien malmetre no només les relacions amb Rússia sinó l’economia global. “Sense cap mena de dubte aquest tipus de restriccions causaran danys addicionals i no només a les relacions bilaterals sinó també en l’economia global i en el mercat energètic global. Sense cap mena de dubte, podrien exercir determinades conseqüències negatives també per al nostre país”, ha afirmat.