Rússia realitza un rècord de 86 bombardejos a Síria

0
aviació russa
EP: Ministeri de defensa
aviació russa
EP: Ministeri de defensa

88 missions contra posicions d’Estat Islàmic a Síria

L’aviació russa ha realitzat 88 missions i 86 bombardejos contra posicions d’Estat Islàmic a Síria en les últimes 24 hores, segons ha informat aquest dimarts el Ministeri de Defensa, fet que suposa una xifra rècord des que Moscou va iniciar la seva intervenció al país el passat 30 de setembre.

En un comunicat, el Ministeri ha precisat que els bombardejos han assolit posicions del grup terrorista a les províncies de Raqqa, Hama, Idlib, Latakia i Alep, i han destruït arsenals d’armes, camps d’entrenament i centres de comandament, entre d’altres instal·lacions.

Rússia va iniciar el passat 30 de setembre els seus bombardejos aeris a Síria a petició del règim de Bashar al-Assad. Els bombardejos, dirigits contra Estat Islàmic segons Moscou i Damasc, s’han intensificat durant els últims dies.

El Ministeri ha subratllat que en les últimes 24 hores, els avions russos “han intensificat la intensitat dels bombardejos contra centres de comandament i zones d’emmagatzematge d’Estat Islàmic” i a causa dels bombardejos, “les unitats d’Estat Islàmic han perdut bona part de la seva munició, equipament militar pesat i material”.

Davant d’aquestes circumstàncies, segons Moscou, els milicians de negre estan intentant fer arribar combustible i munició des de Raqqa, el seu principal bastió a Síria i capital del seu autoproclamat califat a través de “vehicles que circulen fora de les carreteres sobretot a la nit”.

Gràcies als drons amb què compta a Síria, l’aviació russa segueix els moviments d’aquests “grups mòbils” i està registrant les rutes i els punts de lliurament situats a planures i zones muntanyoses, ha precisat el Ministeri, que ha aclarit que alguns d’aquests objectius han estat bombardejats.