Ruta d’edificis històrics i modernistes del Vallès Occidental

0

Gaudeix de la visita d’alguns dels edificis més emblemàtics del Vallès Occidental

Si ets d’algun municipi del Vallès Occidental o pasaràs de visita, aquestes son algunes de les millors propostes del que pots visitar.

Masia Freixa – Terrassa

A la ciutat de Terrassa es troba aquesta obra d’art, arquitectura modernista terrassenca de l’arquitecte Lluís Muncunill, La Masia Freixa. Una fàbrica que va ser transformada en la residencia de la família Freixa. Els interessats també poden visitar la masia per dintre, més informació en aquest link.

 

Museu d’Art de Sabadell, Fàbrica Turull – Sabadell 

El Museu d’Art de Sabadell, té com a seu la casa Fàbrica Turull des de 1964. L’ edificació que data del 1819 va començar-se a construir el 1812 iniciat per Pau Turull Font. Actualment la casa manté l’estructura original i és un bon exemple d’edificació de l’època.

Museu d'Art de Sabadell | Diari Catala
Foto: Museu d’Art de Sabadell

Celler Cooperatiu – Rubí

La construcció d’estil modernista, Celler Cooperatiu de Rubí, va ser encarregat a l’arquitecte Cèsar Martinell i Brunet, alumne i col·laborador del reconegut Gaudí, junt amb l’artista va col·laborar a la Sagrada Família. El celler es va fundar el 1920 per Pere .

Celler Cooperatiu Rubí |Diari Catala
Foto: Celler Cooperatiu Rubí / Ingrid Llorens

Reial Monestir – Sant Cugat del Vallès

El Reial Monestir de Sant Cugat del Vallès (en construcció a l’any 1190), va estar declarat, ‘Bé Cultural d’Interès Nacional‘ l’any 1931, representa un dels exemples de construcció romànica més importants de Catalunya. El conjunt edificatiu envoltat per la muralla consta, del Portal Major i la Creu de Terme.

Monestir Sant Cugat | Diari Catala
Foto: Wikimedia Commons / Monestir de Sant Cugat / Autor: Till F. Teenck