Rutenka deixa el Barça després de 25 títols

0
El bielorús tanca la seva etapa al Barça després d'haver aconseguit 25 títols
Rutenka tracta de fer un tir. FCB
El bielorús tanca la seva etapa al Barça després d'haver aconseguit 25 títols
Rutenka tracta de fer un tir. FCB

El bielorús s’uneix a la baixa ja coneguda de Karabatic i molt probablement segueixi la seva carrera al Qatar

El FC Barcelona ha anunciat que ha arribat a un acord amb el jugador Siarhei Rutenka per a la rescissió de contracte del bielorús, que tenia signat fins al final d’aquesta temporada, i que ara queda lliure per escollir nou equip després de sis temporades completes en el primer equip i 25 títols guanyats.

Siarhei Rutenka no continuarà vestint la samarreta blaugrana una vegada que ha arribat a un acord amb el club per anul·lar el contracte que els unia fins a la fi d’aquesta temporada 2015/16. Rutenka, que va arribar al club a l’estiu de 2009 per liderar el projecte, ha aconseguit sumar dues Lligues de Campions més al seu excels palmarès, on ja té sis Champions.

Procedent del BM Ciudad Real, Rutenka ha guanyat un total de 25 títols en la seva etapa al FC Barcelona. Entre els més destacats són aquestes dos Champions guanyades el 2011 i el 2015, cinc lligues Asobal del 2011 al 2015 i dos Mundials de Clubs, el 2013 i 2014.

“El FC Barcelona vol desitjar tota la sort al jugador en la seva nova etapa professional i agrair la feina feta i el compromís mostrat durant el període de vinculació al nostre club”, diu el comunicat del club, que aquesta temporada ha perdut també a Nikola Karabatic, un altre dels referents. Rutenka, de 34 anys, podria anunciar aviat la seva marxa al Qatar.

Amb aquestes dues baixes el Barça d’handbol perd potencial, així que podria tractar de realitzar alguna incorporació en les setmanes vinents. L’equip blaugrana porta vàries campanyes manant a la Lliga Asobal i sent un dels equips més forts d’Europa i del món, i les pèrdues de dos jugadors de les característiques de Karabatic i Rutenka poden fer molt de mal a l’equip dirigit per Xavi Pascual.