Sabadell expedientarà els locals de la Zona Hermètica que incompleixin el pla d’usos

1
Zona Hermètica
Foto: Europa Press

L’Ajuntament vol encetar una reordenació de les activitats econòmiques de l’espai d’oci nocturn de Sabadell anomenat Zona Hermètica, per fer-les compatibles amb el descans dels veïns

 

L’Ajuntament de Sabadell obrirà expedients als locals d’oci de la Zona Hermètica que no compleixin el pla especial de regulació dels usos recreatius al barri de Gràcia aprovat el 2011, que estableix que les llicències per portar a terme la seva activitat nocturna finalitzen el maig del 2016.

El regidor d’Urbanisme del Consistori, Maties Serracant, ha afirmat que l’Ajuntament està “obligat a complir la llei”, tot i que ha afegit que paral·lelament s’encetarà un treball per ordenar aquestes activitats i d’altres de tipus econòmic en el conjunt de la ciutat per fer-les compatibles amb el descans dels veïns.

Els expedients seran inicialment de disciplina, reiterant als empresaris que les llicències han caducat, i si no s’obté resposta sí que es podria arribar a sancions i el precinte dels locals. Per la seva part, els empresaris estan a l’espera de reunir-se amb l’Ajuntament per abordar aquesta qüestió i han reiterat la seva oposició a traslladar-se.