Sabadell impulsa un pla contra el fracàs escolar als barris del Nord

0
Biblioteca Nord de Sabadell | Foto: Diputació de Barcelona
Biblioteca Nord de Sabadell | Foto: Diputació de Barcelona

La Caixa col·labora amb 30.000 euros en aquest projecte destinat a impulsar la Biblioteca Nord com “centre neuràlgic” del jovent

 

L’Ajuntament de Sabadell vol lluitar contra l’índex de fracàs escolar que s’acumula als barris del Nord de la ciutat. Amb aquest objectiu ha dissenyat un pla d’actuació integral adreçat als menors d’edat dels barris del Nord. El que es pretén és millorar les oportunitats en matèria de lleure, educació i formació entre el jovent de 3 a 18 anys. Un dels punts clau d’aquest projecte és la revitalització de la Biblioteca Nord, que s’ha de convertir en el centre neuràlgic d’aquest projecte.

La biblioteca serà el centre de confluència i, en paraules de la regidora de cultura de Sabadell, Montserrat Chacón, “és un servei sociocultural primordial a la zona i un lloc on conflueixen diferents col·lectius”. Per a Chacón, és important “treballar més profundament aspectes d’inclusió social de forma constant”.

Per engegar el projecte, l’Ajuntament ha signat un acord de col·laboració amb l’Obra Social La Caixa, que aportarà 30.000 euros per a que es posi en marxa aquesta iniciativa a principis de 2016. Manel Trias, responsable de La Caixa que ha signat el conveni amb l’Ajuntament, s’ha mostrat molt orgullós de “poder recolzar projectes” com aquest que, en les seves paraules, “pretén donar resposta a les necessitats emergents de la nostra societat”.