Sabadell rebrà 50.000 euros anuals per reduïr la contaminació

0
contaminacion sabadell
Foto: Amigos de la tierra (EP)

The App ID is not recognized. 🙁 #wpappbox
L’Estat donarà aquesta quantitat anual fins al 2020 per cobrir les despeses de manteniment de la central de cogeneració de biogas

 

EP / El Ministeri d’Agricultura, Alimentació i Medi Ambient donarà 50.000 euros anuals fins al 2020 a l’Ajuntament de Sabadell per reduir unes 5.500 tones a l’any d’emissions de CO2.

El mes de gener vinent, els dos organismes signaran el contracte que estipularà que per cada tona de CO2 que es deixi d’emetre a l’atmosfera rebrà 9,70 euros, i així serà durant els pròxims quatre anys, a partir de juny del 2016, segons ha informat aquest dijous el consistori en un comunicat.

La instal·lació de la central de cogeneració de biogas, procedent de l’Estació Depuradora d’Aigües Residuals (Edar) de Sabadell-Riu Sec, permetrà aconseguir aquestes xifres. Amb l’aportació econòmica es cobriran les despeses de manteniment de la instal·lació, d’un grup de cogeneració de biogas amb aprofitament tèrmic dels gasos d’escapament i recuperació de la calor del circuit de refrigeració.

Aquesta recompensa forma part de la convocatòria Projectes Clima 2015 del Ministeri d’Agricultura, que té com a objectiu fomentar activitats menors en carboni mitjançant l’adquisició de les reduccions verificades d’emissions generades, i ha escollit entre els projectes aquest vallesà.