Salellas (CUP): “No acatarem res que vingui del TC”

0
Benet Salellas
El diputat de la CUP, Benet Salellas, durant una entrevista a Europa Press | Foto: Europa Press

El diputat cupaire adverteix que no “acataran” les possibles inhabilitacions o multes que determini el Tribunal Constitucional

El diputat de la CUP, Benet Salellas, ha assegurat que no “acataran” una eventual inhabilitació del Tribunal Constitucional (TC) a la presidenta del Parlament, Carme Forcadell, o a algun diputat per aprovar les conclusions de la comissió d’estudi del procés constituent a la cambra catalana. “És evident que no acatarem res que vingui del TC que vulgui limitar la sobirania de Catalunya“, ha conclòs en una entrevista d’Europa Press, en què ha acusat l’Estat i les seves institucions de no ser democràtics.

S’ha mostrat disposat a afrontar el que sigui que vingui del TC: “Hi ha inhabilitacions? Afrontarem inhabilitacions. Hi ha multes? Multes. El que tenim entre mans és tan important que les decisions del TC ni ens fan por, ni serveixen per parar aquest embat”, ha afirmat.

A més, ha considerat que Catalunya gaudeix d’estructures de solidaritat fortes i fermes, i, per tant, els ciutadans respondran de manera “molt clara i molt massiva” a qualsevol penalització que recaigui sobre algun membre del Parlament. “Donarem cobertura, solidaritat i ajuda a tota la gent que surti perjudicada per aquest tema”, ha incidit Salellas.

Per a Salellas l’aprovació al ple de les conclusions d’un procés constituent que culminen amb la desconnexió de l’Estat i que estaven sota advertència del TC suposa “un acte de no acatament o de no subordinació del Parlament als mandats d’un tribunal il·legítim i desprestigiat” que els ‘cupaires’ no reconeixen des de la resolució del 9N.