Saló de la Moto de Barcelona 2015

0

Récord de visitants a la segona edició del saló

Barcelona serà sempre una capital amb els carrers plens de benzina, una ciutat amb una forta ànima de motor. Feia molt de temps que es reclamava una iniciativa com aquesta a la ciutat comtal i, en general, a Catalunya, que miràvem amb recel els grans salons del EICMA i INTERMOD. L’equip liderat pel Jordi Bracons ha fet un gran tasca i fins i tot ha quedat petit el recinte amb la gran afluència de gent, superant la xifra de l’any passat, arribant a més de 15.000 persones.

No només hi havia motos per veure sinó que també podíeu provar-les gràcies als companys de Moto Formació. També hi havia una zona lúdica pels nens on podien aprendre consells de seguretat vial, gentilesa de Trànsit. Els companys de JGAS donaven espectacle a base de trial i música, i els nois de Harley Davidson animaven amb les seves imponents motos.

 Motoespazio

Els comUna moto diferent, còmode i segura amb tres rodespanys de Piaggio presentaven el MP3, una moto de tres rodes i en diferents versions. Destacarem el MP3 300 LT que és el primer model, dins del segment de les tres rodes, a incorporar els sistemes de seguretat ABS i ASR (control de tracció), la qual cosa en conjunt el converteix en el scooter més segur del mercat en quant a seguretat activa es refereix. Lluny de ser un simple restyling de l’anterior model, el nou 300 LT és més aviat un producte pràcticament nou, que es distingeix fortament de l’anterior tan en l’àmbit tècnic com a estètic.

Volem destacar la Motoguzzi, que es reafirma un any més amb les seves tres versions ben definides de la V7: la més clàssica i autèntica (Special), la més lògica i pràctica (Stone), i la més sofisticada i atractiva (Racer). Tres models dins d’una mateixa gamma, que han estat redissenyats amb diferents colors i acabats.

KTMLa nova moto d'entrada a la gamma adventure

La marca austríaca estava representada pels amics de Italo Motor, amb les novetats de les Off-road i les Adventure. Una nova Adventure 1050 que es pot limitar pels novells i poder entrar al món Adventure de KTM. Italo va portar la imponent 1290R i l’elèctrica Freeride. Tota la gamma off-road de KTM amb les novetats no només a escala estètica sinó de motor amb més potencia que farà les delícies dels més puristes.

 

SuzukiLa marca japonesa presenta la naked definitiva

La marca japonesa venia a presentar la seva nova arma, la GSX 1000 S, una moto on es barregen valors extrems com els que aporta la saga GSX-R 1000 però amb el bon saber fer d’una polivalent utilitària d’alta cilindrada. Apropant-se més als valors que té una esportiva d’alt rendiment com la GSX-R 1000 però sense arribar a la filosofia turística de la Bandit 1250 S, Suzuki vol captar a aquests clients que valoren les qualitats esportives però que no volen anar sobre una moto incòmoda.

 

Motos Bordoy

Bordoy portava tota la gamma dels scooters Sym, uns complets models i amb uns preus competitius. Però si una marca destaca per sobre és, sens dubte, MV Augusta. La impressionant F4 dominava el stand mirant de reüll a la nova Brutale Dragster i la Rivale. Màquines amb un motor tricilíndric més potent, més radical respecte a les versions base i que s’apropen en potència a la superesportiva F3 800. Unes motos divertides carregades de tecnologia i electrònica.

 

La nova esportiva nipona amb 200cvYamaha

Fa uns mesos al EICMA, presentaven l’esperada R1 i per fi aterrava al nostre país per poder apreciar els detalls d’aquest autèntic míssil. Amb 200cv sota la mà, incorpora molta electrònica, òptiques 100% led minúsculs, frenada amb ABS unificat –integral-, una important reducció de pes i es desdoblega en dues versions, per al carrer i per al circuit. Ha estat optimitzada en potència, pes, aerodinàmica, electrònica i seguretat, a tots els nivells. D’estètica totalment nova, l’aerodinàmica també ha estat optimitzada.

No van faltar a l’esdeveniment marques com Kawasaki i l’espectacular H2 amb turbo, ni Honda representada per concessionaris i com a estrella la CBR 1000RR HRC. Novetats importants com són les elèctriques de Cooltra i Brammo i motos fetes a casa com Bye Bike.

Molt aviat ampliarem informacions d’aquestes marques i els seus models i moltes més que no perdrem de vista. Et portarem tota la informació de les dues rodes molt aviat, segur que t’ho perdràs?

Música a càrrec de Xavi i Paco, els podeu veure al seu Facebook, aquesta versió es troba en fase d’acabat.