Salut assegura que l’Hospital de Mataró “no està en perill”

0
Hospital de Mataró
Hospital de Mataró
Hospital de Mataró
Hospital de Mataró

Després que la Generalitat hagi decidit intervenir-hi

El conseller de Salut en funcions, Boi Ruiz, ha assegurat aquest dilluns que l’Hospital de Mataró (Barcelona) “no està en perill”, després que la Generalitat hagi decidit intervenir-hi amb un pla de viabilitat al qual treballa per controlar el dèficit del 2014 de dos milions d’euros.

“Els usuaris no notaran cap canvi. Són mesures econòmiques que no afecten gens l’assistència“, ha dit en la roda de premsa de la campanya de vacunació antigripal.

Ha fet aquesta valoració després de ser preguntat per aquest cas després que ‘El País‘ informés que la Generalitat ha intervingut el Consorci Sanitari del Maresme (CSdM), l’empresa pública que gestiona l’Hospital de Mataró.

Amb aquesta mesura, el Govern busca evitar “un procés irreversible d’endeutament i dèficit”, segons el conseller, qui ha afegit que el pla de viabilitat és igual al que es va posar en marxa a l’Hospital de Sant Pau.

Ha concretat que els consells d’administració i òrgans directius dels hospitals públics tenen autonomia de gestió mentre no generin dèficit.

“Són més mesures cautelars que de salvació de res”, ha subratllat, i ha exposat que s’ha nomenat un nou gestor de l’hospital i que l’anterior s’ha jubilat.

[quote]”El pla ha de garantir que no perdi la seva viabilitat, fet que comporta decisions que no poden ser preses sense la supervisió dels departaments d’Economia i Salut”, ha apuntat Boi Ruiz.[/quote]