Samsung serà l’encarregat de fabricar els Snapdragon 820 de Qualcomm

Samsung no es vol veure limitat en la fabricació de mòbils i així ho ha demostrat a l’hora d’apostar per la fabricació del seu propi chipset conegut amb el nom Exynos, els quals estan donant uns resultats més que interessants, però tampoc es limiten a fabricar els seus processadors, recordem que Samsung també fabrica els processadors que donen vida a productes del seu enemic per excel·lència, Apple.

Ara, Qualcomm també ha aconseguit aliar-se amb Samsung, aconseguint així que els coreans s’encarreguin de la fabricació dels nous Snapdragon 820 utilitzant el mateix procés de fabricació de 14 nanómetros de Exynos.

Un 2015 per oblidar

Sense cap dubte una de les millors coses que li podien passar a Qualcomm, i és que recordem que al 2015 la seva reputació va tenir problemes, els Snapdragon 810 van tenir greus problemes de sobreescalfament.

Snapdragon 820

Qualcomm vol aprofitar les estructures FinFET 3D que Samsung utilitza en la seva tecnologia de 14nm, una de les característiques més importants d’aquesta tecnologia és la inclusió de LPP (Low-Power Plus), donant com a resultats millores evidents, augmentant el rendiment i reduint el consum d’energia. El rendiment es veu incrementat en un 15% i el consum d’energia també es veu reduït en un altre 15%.

El SoC de la gamma alta d’aquest any

El Snapdragon 820 serà un dels xip més utilitzats aquest any en els gamma alta, el seu excel·lent rendiment i gran eficiència energètic tenen la culpa. Ja ha demostrat un gran potencial en el processat de dades en les puntuacions filtrades obtingudes en l’eina de benchmarking AnTuTu.

Snapdragon 820

Recordem que anteriorment ja havíem vist models de Galaxy amb processadors Exynos i Snapdragon, però en aquesta ocasió serà la primera vegada que veiem a Samsung fent els processadors de Qualcomm.