Samsung Galaxy Note 5: nous detalls, pantalla i processador

  0
  Samsung Galaxy Note 5: nous detalls, pantalla i processador

  Samsung Galaxy Note 5: nous detalls, pantalla i processador

  Samsung Galaxy Note 5: es revelen nous detalls sobre la pantalla i el processador

  Ara que ja tenim disponibles al mercat els nous Samsung Galaxy S6 i Galaxy S6 Edge, el protagonisme comença a decaure del costat del futur Samsung Galaxy Note 5 i la seva versió amb pantalla corba, el successor del Samsung Galaxy Note Edge. Fa dies circula per la Xarxa informació referent a la possibilitat que el proper phablet dels sud-coreans estreni un display Super AMOLED 4K. Doncs bé, les últimes filtracions matisen aquesta possibilitat i a més transcendeix el nom del processador que equiparà el Note 5, així com característiques tècniques del mateix.

  Tot apunta al fet que serà en la fira IFA de Berlín, al setembre, quan Samsung reveli la propera generació de la seva Samsung Galaxy Note, com així ha estat durant els últims dos anys. Per tant, queden aproximadament quatre mesos perquè doni lloc el tan esperat esdeveniment tecnològic on el fabricant sud-coreà ensenyarà les seves cartes. No obstant això, les filtracions ens avancen informació, que si ben no pot considerar-se com a oficial, en gran part de les ocasions acaba confirmant-se. En aquest cas les dades es refereixen a algunes de les principals característiques del Samsung Galaxy Note 5, un model desenvolupat sota la denominació Project Noble.

  Pantalla

  Fa dies sortia a escena informació que indicava que el Samsung Galaxy Note 5 estrenaria en la seva categoria una pantalla Super AMOLED amb resolució UHD o 4K, o el que és el mateix, 3.840 x 2.160 píxels. Aquesta dada per si sola llança una densitat per sobre dels 700 punts per polzada si valorem que es parla d’un panell OLED de prop de 5.9 polzades. No obstant això, les fonts en les quals es recolza el portal SamMobile tornen a oferir-nos detalls més precisos sobre aquest tema. Segons indiquen, és cert que el fabricant actualment prova un Note 5 amb display 4K, però tan sol és una possibilitat atès que de forma paral·lela també existeix un prototip amb panell 2K. I és que la companyia haurà de valorar si és viable llançar un dispositiu amb semblant resolució atès que haurà de garantir que el maquinari del phablet és prou potent com per moure semblant qualitat d’imatge. Recordem que a major resolució és necessari un processador i una GPU més potents, cosa que al seu torn influeix negativament en un major consum energètic.

  Samsung Galaxy Note 5: nous detalls, pantalla i processador

  Processador

  Altre dels detalls que han estat revelats per les fonts consultes són les característiques del processador. Es creu que el Samsung Galaxy Note 5 estrenarà un nou SoC, un Samsung Exynos 7422, una CPU que destacarà per ser tota una innovació en el sector atès que en un mateix xip s’inclourà el propi processador, la GPU, la memòria RAM, la memòria interna i la connectivitat sense fil. D’aquesta manera no solament s’augmenta l’eficiència del SoC, sinó que a més s’aconsegueix un xip més compacte que ocuparà menys espai intern en aglutinar d’altres xips que ja no se situaran en la placa base. Independentment de l’arquitectura i rendiment del SoC, que ara com ara es desconeix, queda clar que d’aquesta manera es guanyarà espai intern que afavorirà el disseny d’un dispositiu encara més prim i/o amb major capacitat per a la bateria.

  Versió amb pantalla corba

  Igual que l’any passat, el Samsung Galaxy Note 5 també tindrà la respectiva versió amb pantalla corba. És més, en aquesta ocasió el nou model, conegut de moment sota el desenvolupament Project Zen, sorprendria per no disposar del mateix maquinari que el Note 5. Per començar, s’especula amb que el processador serà un Qualcomm Snapdragon 808, el mateix que actualment llueix el LG G4, res a veure amb el rumorejat xip Samsung Exynos 7422. Així mateix es diu que l’equip comptarà amb una càmera posterior de 16 megapíxeles, que la seva gran característica central seria el sistema d’estabilització òptica d’imatge juntament amb una càmera frontal que, aquesta vegada sí, augmentaria la resolució del sensor fins als vuit megapíxeles. No obstant això, un altre dels canvis més destacats en la nova versió del Samsung Galaxy Note Edge seria la pròpia pantalla. Segons la font del portal SamMobile, en aquesta ocasió el perfil corb de la pantalla estarà en tots dos costats, com ja succeeix en el Samsung Galaxy S6 Edge. En el que a la grandària es refereix, es proposen les 5.4 i les 5.5 polzades com la grandària més encertada.