Samsung es presenta al Gamelab Mobile amb la intenció de comandar la nova generació de videojocs per a mòbils

El vicepresident de la secció de plataformes emergents de Samsung, Mihai Pohontu, ha estat un dels encarregats d’obrir el Gamelab Mobile, un seguit de conferències enmarcades dins l’últim dia del Mobile World Congress 2016. Segons afirma, l’aposta de la seva companyia és clara: volen encapçalar el futur dels videojocs per a mòbils.

Amb l’anunci del Samsung Galaxy S7, l’empresa surcoreana va confirmar l’estrena del Game Launcher de Samsung, el primer programa específic per a la reproducció de videojocs per a smartphones. Però, segons Pohontu, les reformes que necessita el panorama actual van més enllà:

Necessitem una altra App Store.

Una nova realitat

Segons afirma, avui els usuaris no són capaços de trobar les aplicacions que volen i un 57% d’ells mai mira més enllà de les llistes dels més venuts. En canvi, a altres plataformes digitals, la varietat de l’oferta és més accessible, atractiva i plural. La idea és estructurar un servei de recerca comandat per un equip d’editors que s’encarreguin de dinamitzar la nova App Store. D’altra banda, en cap moment sembla que Samsung tingui previst encapçalar aquest canvi.

Samsung Gear VR
Les Samsung Gear VR | Font: Samsung

Dins la nova era dels videojocs, la Realitat Virtual suposarà un canvi contundent especialment dins el mercat mòbil. Amb Samsung VR, el dispositiu de realitat virtual ja disponible que es suministrarà gratuïtament a aquells usuaris que reservin el nou Samsung Galaxy S7, la idea de l’empresa que rivalitza pel mercat mundial amb Apple és ser la líder del canvi. De fet, ja comença a disposar dels seus primers títols exclusius, com passa a les consoles: el videojoc Land’s End, dels creadors de Monument Valley, arribarà només per a Samsung VR.