Sánchez afirma que el fitxatge de Trinidad Jiménez “no són portes giratòries”

0
Trinidad Jiménez Pedro Sánchez Telefónica
Pedro Sánchez i Trinidad Jiménez al Congrés dels Diputats. Foto: Europa Press.

El Secretari General del PSOE justifica la futura incorporació a Telefónica de l’exministra Trinidad Jiménez

El Secretari General del PSOE i candidat a la presidència, Pedro Sánchez, ha defensat l’exministra Trinidad Jiménez després que El Mundo publiqués una informació en què s’assegura que Telefónica ja està preparant el contracte per un “càrrec executiu” a la seu central.

A l‘entrevista concedida a RNE, Sánchez ha explicat que no veu “cap cas” de “porta giratòria”, ja que l’exministra porta més de quatre anys sense exercir cap càrrec de govern i la llei n’estableix dos com a període en el qual cap membre de l’Executiu pot treballar en una empresa privada.

“No és [cap càrrec] a cap Consell d’Administració ni res que tingui a veure amb això”, sinó que és “com una treballadora en la companyia”, ha explicat Pedro Sánchez en l’entrevista. El líder socialista també ha dit que Trinidad Jiménez l’havia avisat després de les eleccions generals que aniria a la companyia, però com a treballadora.

Tot i això, El Mundo informa que el càrrec no serà assessor i serà executiu, tal i com va sol·licitar l’exministra a Teléfonica, que incloïa una “responsabilitat diària”. El fitxatge de Trinidad Jiménez a la companyia era, fins ara, un rumor que va començar amb la informació publicada al setembre de 2015 per El Confidencial i ampliada posteriorment pel mateix mitjà i El Mundo.

El líder de Podemos, Pablo Iglesias, va treure el cas en el primer debat a quatre de les eleccions que va organitzar el diari El País, i el candidat socialista va negar rotundament aquest fitxatge, afirmant que era “totalment fals”.

L’entrada de Trinidad Jiménez al consell executiu de Telefónica no incompleix cap llei ni cap norma formal, però suposa la confirmació de que molts polítics quan acaben la seva carrera política tenen un lloc més o menys assegurat a les directives de les grans companyies espanyoles. En el cas de l’exministra, aquest fitxatge ha estat aprovat i elogiat per l’expresident Felipe González, un altre socialista que ha acabat com a alt càrrec a Gas Natural.