Sánchez afirma que estendrà la mà “a esquerra i dreta”

0
Pedro Sanchez PSOE
Pedro Sánchez, a la seu del PSOE | Foto: Europa Press

El líder del PSOE considera que “són molts els desafiaments que hem d’afrontar” i confia en Batet com a cap del PSC

El líder del PSOE i candidat a la Presidència, Pedro Sánchez, ha assegurat aquest dijous que estendrà la mà a esquerra i dreta després de les eleccions generals per aconseguir un govern de canvi, però amb el límit de l'”esquerra extremista”.

Ho ha dit durant un acte de suport a la candidata del PSC, Meritxell Batet, al Convent dels Àngels de Barcelona davant d’un nodrit grup de dirigents i alcaldes socialistes.

“Quan guanyem estendré la mà a esquerra i dreta. Són molts els desafiaments que hem d’afrontar i exigeixen una mirada progressista però amb el concurs de totes les forces”, ha destacat. La seva voluntat pactista i dialogant tindrà uns límits: “El PSOE és la socialdemocràcia, el centre esquerra del país, i la nostra frontera és l’esquerra extremista”.

Per a Sánchez, el líder del PP i president en funcions, Mariano Rajoy, representa una dreta amb problemes greus de corrupció que necessita regenerar-se des de l’oposició, mentre que C’s és “la dreta renovada amb la qual es pot dialogar i arribar a acords positius per a Espanya”. Ha lamentat que alguns líders com Rajoy hagin “bloquejat el rellotge del canvi”, impedint un govern liderat pel PSOE i precipitant altres eleccions.