La presidenta andalusa accepta aplaçar el Congrés més enllà d’unes possibles eleccions el 26J

El pols entre Pedro Sánchez i Susana Díaz viurà un temps de pausa mentre duren les negociacions per formar govern i també en cas que hi hagin unes noves eleccions el proper 26 de juny. Segons expliquen diferents mitjans, el líder socialista, Pedro Sánchez, hauria decidit ajornar sine die el Congrés del partit –previst pel maig- on els militants havien de decidir qui ha de ser el secretari general.

Aquesta decisió hauria estat consultada –i aprovada- a l’entorn de la presidenta andalusa, Susana Díaz, el principal rival polític de Sánchez per fer-se amb la secretaria general del PSOE. Segons explica El Confidencial, Susana Díaz veu amb bons ulls aplaçar la pugna amb Sánchez per tal de facilitar les negociacions per a la investidura. Fins i tot estaria d’acord amb ajornar el Congrés més enllà del 26J encara que Sánchez fracassi en les negociacions i es convoquin nous comicis.

En aquest sentit, apunta el mateix confidencial que alts comandaments dels socialistes, com José Bono o l’ex president del govern, José Luís Rodríguez Zapatero, aposten per a que Susana Díaz lluiti per ser la candidata socialista en aquestes hipotètiques eleccions del proper 26 de juny. Això, però, suposaria que Díaz hauria de renunciar a la presidenta de la Junta d’Andalusia, un dels millors càrrecs que ocupen ara per ara els socialistes.

Desgastar Pedro Sánchez

La tàctica de deixar fer a Pedro Sánchez no només beneficia les negociacions per una investidura de Pedro Sánchez. També deixen en bona posició a Susana Díaz, que no es desgasta en una lluita interna que pot perjudicar tant al partit com la seva posició. Si les negociacions no van bé, Pedro Sánchez quedarà en mal lloc, però com apunten algunes fonts socialistes, si Sánchez no obté bons resultats el 26J, la presidenta andalusa podria demanar la dimissió del fins aleshores secretari general i ella sorgiria com la substituta natural.

 

Compartir
Article anteriorNissan no fabricarà un esportiu assequible
Article següentUn home segresta un avió a Xipre per amor
Adrián Caballero
Redactor en cap. Periodista especialitzat en política amb experiència a mitjans com El Temps, Tribuna Interpretativa i Report.cat, entre d'altres. [email protected]