Sánchez-Camacho culpa la Generalitat de que no hi hagi reunió entre Rajoy i Puigdemont

0
sanchez camacho tv3 entrevista
Alicia Sánchez-Camacho (PP), durant l'entrevista a TV3 | Foto: TV3

L’ex líder del PP a Catalunya considera que Mariano Rajoy estaria disposat a reunir-se amb Puigdemont

El president del govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, està disposat a reunir-se amb el president de la Generalitat, Carles Puigdemont, però no hi ha hagut petició per part de la Generalitat. Això és el que afirma l’ex líder del PP a Catalunya, Alicia Sánchez-Camacho, ara secretària primera de la Mesa del Congrés espanyol.

En una entrevista a TV3, Camacho ha advertit que Rajoy i Puigdemont –que han coincidit aquest dimecres en l’homenatge a les víctimes de Germanwings- podrien reunir-se “si es donés l’oportunitat”, però “en el marc d’un diàleg lleial a la Constitució”. Aclareix, però, que no li consta que s’hagi fet una petició expressa.

No hi ha mal ambient

Sánchez-Camacho considera que no hi ha mal ambient entre Rajoy i Puigdemont i li resta importància al fet que Mariano Rajoy no truqués al president de la Generalitat quan aquest va aconseguir ser investit –sí va parlar amb un ‘president’ fals degut a una broma telefònica-. “[Aquesta trucada] també la podria haver fet Puigdemont”, ha defensat Camacho.

Al mateix temps, Camacho ha defensat la gestió de l’Executiu central després de l’accident d’autocar a Freginals, que ha deixat més d’una desena de víctimes mortals. Creu la diputada del PP que el govern espanyol en funcions “va estar a l’alçada que li corresponia”, malgrat haver rebut crítiques per no haver-se traslladat el president a Catalunya i ni tant sols haver trucat a Carles Puigdemont.