El líder del PSOE no creu que sigui possible un pacte d’estabilitat amb el PP

 

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha tornat a defensar aquest dimarts que el projecte del president del Govern espanyol en funcions, Mariano Rajoy, està “esgotat” i ha recalcat que “l’estabilitat només és bona si s’utilitza per aplicar polítiques en benefici de la majoria dels espanyols”. “I amb el PP això no és possible”, ha recalcat.

Així s’ha pronunciat el líder dels socialistes en un esmorzar informatiu, en què ha estat l’encarregat de presentar l’alcalde de Valladolid, Óscar Puente, a qui ha posat com a exemple del “canvi” que els socialistes volen per a tot el país i que, segons la seva opinió, és “urgent”.

En particular, ha defensat que aquest canvi és necessari per combatre la desigualtat, que ha assolit dades “molt preocupants” a Espanya en els últims temps, i a la qual cal fer front amb “polítiques”.

Sánchez ha defensat que, allà on governen, els socialistes estan ja treballant “en benefici de la majoria de la gent”, com, ha dit, ocorre a Valladolid. El líder del PSOE ha defensat que Puente va saber “escoltar el missatge dels votants de la seva ciutat” expressat a les urnes, que, ha dit, és el mateix que després van llançar tots els espanyols el passat 20 de desembre.

I aquest missatge, ha dit, són “dues paraules, canvi i pacte”, és a dir, “arribar al pacte per produir el canvi”. Es tracta, ha afirmat, d’una manera de governar diferent de com ho fa el PP, que fa “quatre anys que governa d’esquena a tothom”, amb una actitud que ara mateix li passa “factura”.

Per això ara, ha recalcat, no es coneixen les negociacions del líder del PP amb altres partits per intentar formar Govern central. Sánchez ha dit que pot estranyar que “ningú sàpiga res” d’aquestes converses, però ha apuntat que no és que els populars siguin “discrets”, sinó que “no n’hi ha”. “Rajoy és un polític amb un projecte esgotat, assetjat per la corrupció i aïllat, incapaç d’acordar amb ningú més que amb ell mateix”, ha recalcat.

En canvi, ha recalcat, els socialistes han demostrat que sí que poden fer-ho i com a exemple ha posat Óscar Puente, que a Valladolid “ha sabut teixir un pacte de progrés amb altres formacions d’esquerres, amb un únic objectiu, que és treballar en benefici de la majoria”.

A la capital val·lisoletana, els socialistes governen amb IU i Equo. A més, en la investidura, Puente va rebre també el suport de Sí Que Es Pot, candidatura promoguda per Podem, i va posar fi a 20 anys de majoria absoluta del PP.

Sánchez ha defensat que governar per a la majoria significa ser “exemplar en l’exercici de la política”, és “parlar clar” i resoldre els problemes dels ciutadans, que és el que, ha dit, està fent l’alcalde de Valladolid.