Sánchez fa una crida a les forces del canvi

0
Pedro Sánchez primàries
L'ex-secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, parla al Congrés dels Diputats | Diari Català (Foto: Europa Press)

Malgrat fonts properes al líder socialista ho neguen, Sánchez sembla més obert que mai a negociar un govern alternatiu al de Mariano Rajoy

El secretari general del PSOE, Pedro Sánchez, ha finalitzat aquest divendres la seva intervenció en la segona sessió del debat d’investidura fent una crida a “les forces polítiques del canvi” a actuar amb “altura de mires i generositat” per trobar una “solució” a l'”embús polític” en què està sumida Espanya, del qual ha culpat al president del Govern en funcions i candidat del PP, Mariano Rajoy.

Des de la tribuna del Congrés dels Diputats, Sánchez ha criticat a Rajoy per ser el president “pitjor valorat de la història de la democràcia” i acudir a la sessió d’investidura “pensant” ja en la celebració d’unes terceres eleccions generals.

En aquest punt, ha subratllat que aquesta situació serà responsabilitat de Rajoy, perquè la responsabilitat dels diputats que es van presentar a les eleccions en representació de les forces del canvi és “oferir una solució a aquest país i a l’embús polític” en què, segons la seva opinió, els ha sumit el líder dels populars. “Si actuem tots amb altura de mires i generositat estic convençut que trobarem la solució. I el Grup Parlamentari Socialista formarà part d’aquesta solució”, ha apuntat sense donar més detalls del significat d’aquesta proposta.

Sánchez ha animat a Rajoy a preguntar-se com és possible que no sigui capaç de sumar la majoria del Parlament després de governar quatre anys amb majoria absoluta i haver guanyat les últimes eleccions. I ha ironitzat sobre el fet que fins i tot Ciutadans, que dóna suport a la seva investidura, diu que “ho fa per Espanya però no perquè confiïn” en el candidat del PP.